Parcare gratuită la Terminalul Multimodal Străuleşti

Parcarea de la Terminalul Multimodal Străuleşti din Capitală va fi gratuită pentru deținătorii de abonamente la metrou, începând din 1 martie, a decis conducerea Metrorex, în cadrul acestui program-pilot.

Singura condiție este ca deţinătorii de abonamente Metrorex să nu depășească intervalul  cuprins între orele 06:00-21:00, respectiv de până la 13 ore zilnic, pentru parcarea mașinii.

„În cazul depăşirii intervalului orar sau a duratei maxime de 13 ore a staţionării gratuite, şoferii vor achita integral preţul de parcare corespunzător staţionării. Scopul derulării proiectului-pilot este de a identifica modalităţi concrete de creştere a gradului de utilizare a parcării Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străuleşti, prin introducerea unor noi variante de tarifare. Pentru restul utilizatorilor parcării, tariful va rămâne în continuare la 0,5 lei/oră”, precizează Metrorex.

De asemenea, pentru o analiză exactă a oportunităţii proiectului, Metrorex va realiza un sondaj de opinie în legătură cu beneficiile şi gradul de satisfacţie al călătorilor cu metroul privind modalitatea de exploatare a parcării de tip Park&Ride.

Terminalul Multimodal Străuleşti le oferă călătorilor din București, pe lângă accesul la transportul cu metroul și la mijloacele de suprafață – autobuz, troleibuz sau tramvai -, parcare de tip Park&Ride şi săli de aşteptare. Terminalul are acces direct în staţia de metrou Străuleşti şi este prevăzut cu scară rulantă, lift şi trotuar mobil. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.