Pretul gazelor ingheata oficial

Pretul gazelor naturale pentru populatie ingheata pana la finele lunii martie 2013, odata cu prelungirea cu un an a unui ordin prin care s-a stabilit ca tarifele nu se modifica in perioada 1 iulie 2011-31 martie 2012. Presedintele ANRE, Dan Plaveti, a anuntat vineri, dupa o sedinta de Guvern dedicata exclusiv sectorului energetic, ca Autoritatea nu intentioneaza sa majoreze preturile la electricitate si gaze in perioada urmatoare. Executivul a aprobat miercuri proiectul de lege care reglementeaza sectorul energetic si liberalizarea preturilor reglementate la gaze si electricitate, documentul fiind transmis Parlamentului spre aprobare in procedura de urgenta.

In proiectul de ordin elaborat de ANRE, de Ministerul Economiei si de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, se arata ca “pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru gazele utilizate la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice destinata consumului populatiei, structura amestecului de gaze naturale se stabileste de ANRE, astfel incat sa se asigure, pana in 31 martie 2013, mentinerea nemodificata a valorii sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achizitie a gazelor furnizate in regim reglementat acestor categorii de consumatori, avuta in vedere la aprobarea preturilor finale reglementate in vigoare la data prezentului ordin”.

Astfel, pretul gazelor va ramane cel de astazi inca un an, insa numai pentru consumatorii casnici si unele institutii publice, cum sunt scolile si spitalele. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.