AMTB a suplimentat autobuzele din centrul Capitalei spre Aeroportul Otopeni

Autoritatea Metropolitana de Transport Bucuresti (AMTB) a decis suplimentarea numarului autobuzelor care fac legatura intre centrul Capitalei si Aeroportul Otopeni, odata cu mutarea curselor low-cost de pe Aeroportul Baneasa pe Aeroportul Otopeni, cand a crescut si numarul calatorilor. Autoritatea este condusa de Adrian Crit, fostul director general al al Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), fiind infiintata in subordinea Ministerului Transporturilor prin OG nr. 21/30.08.2011. AMTB asigura planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor de autorizare, organizare si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Astfel, pe linia 780, care face legatura intre Gara Basara si Aeroportul “Henri Coanda”, RATB a suplimentat cu 34% numarul autobuzelor, atat in zilele de lucru, cat si in cele de sarbatoare.

Pe linia 783, care circula intre Piata Unirii si Aeroportul “Henri Coanda”, numarul autobuzelor a crescut cu 20% in zilele lucratoare si cu 50% in zilele de sambata si duminica.

De asemenea, a fost redus intervalul de timp la care circula aceste autobuze: de la 35 la 25 de minute pe linia 780 si de la 30 la 15 minute pe linia 783.

AMTB precizeaza ca, in functie de numarul curselor de pasageri programate in cursul noptii, ia in calcul si introducerea unei linii de noapte care sa faca legatura intre Aeroportul “Henri Coanda” si centrul Capitalei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.