Bucurestiul vizitat cu autobuzul supraetajat

Patru autobuze supraetajate circula din 28 iulie prin centrul Capitalei, pe un traseu turistic cuprins intre Piata Presei si Piata Unirii, ce include Muzeul Satului, Muzeul Antipa, Ateneul Roman, Palatul Telefoanelor, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Spitalul Coltea, Teatrul National si ASE. Vehiculele sunt inchiriate de RATB de la Regia de Transport din Constanta, iar costurile sunt suportate de Regia bucuresteana de Transport si de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Inaugurarea traseului turistic – primul din cadrul proiectului „Bucharest City Tour“ – a fost facuta de ministrul Elena Udrea si de directorul general al RATB, Adrian Crit.

Momentan, auto­bu­zele supraetajate au fost in­chiriate pentru trei luni, in schimbul su­mei de 60.000 de euro, achitata Primariei Con­stan­ta. Dar seful RATB are planuri mari: daca va exista o cerere su­fi­cient de mare, programul ar pu­tea fi extins. „Ne-am dori ca Regia sa achizitio­ne­ze anul viitor pro­priile autobuze supraetajate, daca se va constata ca programul are suc­ces“, a anuntat Adrian Crit.

Elena Udrea este insa foarte op­timista: „Acest program pilot pe care il implementam cu RATB va fi un succes. Am calatorit cu acest tip de autobuze in aproape toate orasele din Europa in care am fost, precum si in SUA, si sunt fericita ca am reusit sa aducem in Bucuresti acest tip de transport turistic. Vrem sa il extindem si in alte orase ale tarii“, a declarat ea, la imbarcare.

Ministrul Turismului a anuntat ca institutia pe care o conduce va sustine cu pliante si brosuri acest program pilot, ce vor fi distribuite in reteaua de hoteluri din Bu­curesti si prin chioscurile RATB.

Regia va suporta costurile de ex­ploatare a autobuzelor suprae­ta­jate. Potrivit directorului Crit, ma­sinile au ghizi din cadrul RATB, care cunosc limbi straine. In plus, au­tobuzele sunt dotate cu casti, la care turistii pot sa asculte, in lim­bile romana, engleza si fran­ce­za, explicatii privind obiectivele tu­ristice pe care le vad. „Bu­cu­res­tiul se aliniaza, prin acest pro­iect, marilor capitale europene care au deja o traditie in acest do­meniu. Turistii romani si straini care aleg Capitala ca destinatie de vacanta vor putea identifica si vizita cu mai multa usurinta obiec­ti­ve definitorii pentru istoria aces­tui oras“, a declarat Adrian Crit.

Traseul

Linia turistica functioneaza zilnic, intre orele 10.00-22.00, cu un interval de succedare intre vehicule de 15 minute.

Traseul are lungimea de 15,4 km, 14 statii si se parcurge in 50 minute.

Autobuzele supraetajate au o capacitate de 77 de locuri.

Tarifele de transport sunt stabilite pe categorii de varsta: 25 de lei/bilet pentru adulti si 10 lei/bilet pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Cei sub 7 ani, insotiti de adulti, beneficiaza de transport gratuit.

Magda SEVERIN

magda.severin@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.