IVECO merge singur electric

Nikola și alte startup-uri de vehicule electrice din S.U.A., care au speranța de a zgudui industria auto, se confruntă acum cu mari provocări pe măsură ce evaluările lor de piață s-au redus în ultimele luni pe fondul încetinirii cererii de vehicule electrice, și pe măsură ce liderul de piață, Tesla, reduce prețurile pentru a încuraja comenzile.

La Ulm se vor fabrica doar IVECO

IVECO și Nikola formaseră o societate mixtă, în 2019, pentru a se ajuta reciproc. Camioanele electrice cu baterii Nikola produse de compania IVECO, în Ulm, circulă deja în SUA, iar cele cu hidrogen cu celule de combustie sunt de așteptat să iasă pe drum anul viitor.

IVECO Group urmează să slăbească relațiile cu start-up-ul american Nikola, anunțând că achiziționează proprietatea deplină a societății mixte care dezvoltă baterii electrice și camioane grele cu pile electrice. Grupul IVECO va acoperi cheltuielile de capital legate de această nouă etapă de colaborare prin lichiditatea disponibilă, achiziționând elementele menționate parțial în numerar (35 de milioane de dolari) și parțial în acțiuni Nikola (20 de milioane de acțiuni). Ca parte a acordului, IVECO se va concentra pe Europa pentru dezvoltarea și comercializarea în continuare a propriilor camioane electrice cu baterii electrice și cu celule de combustibil, în timp ce Nikola își va concentra operațiunile în America de Nord, au declarat cele două grupuri într-un comunicat. Cele două companii vor continua să împărtășească și să dezvolte anumite tehnologii comune, în timp ce IVECO va rămâne un partener important și furnizor principal pentru Nikola.

IVECO Group va prelua proprietatea integrală a joint venture-ului din Ulm, Germania. De asemenea, IVECO Group va fi autorizat să acceseze liber și să continue dezvoltarea software-ului de control al vehiculelor dezvoltate în comun. Nikola va primi licența de tehnologie IVECO S-Way pentru America de Nord, furnizarea de componente aferente de la IVECO Group și va câștiga dreptul asupra proprietății intelectuale a Generation 1 eAxles, tehnologie dezvoltată împreună cu marca IVECO Group, FPT Industrial.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.