Sector 6: Primul magazin de vise, demolat

 

Primaria Sectorului 6 a demolat, vineri, primul magazin din seria celor care comercializeaza produse etnobotanice si vor fi desfiintate din aceasta zona a Bucurestiului. Edilul Cristian Constantin Poteras va propune spre aprobare Consiliului Local un proiect de hotarare prin care va fi interzisa functionarea magazinelor de tip “spice-shop”, iar pana atunci le va rade pe cele cu probleme de autorizare. De altfel, in ultimele zile, alte trei spatii de acest fel au fost inchise, din dispozitia edilului, pe motiv ca se aflau in apropierea scolilor.

Reprezentantii Directiei Inspectie Generala, prezenti la actiunea de demolare desfasurata de angajatii ADPDU Sector 6, au declarat ca acesta este doar inceputul, ei urmand sa desfasoare, in urmatoarea perioada, o ampla actiune de control al magazinelor care comercializeaza produse etnobotanice. In doar cateva minute, un excavator a distrus magazinul pe care patroana il oferise spre inchiriere, desi nu avea autorizatie de functionare, si despre care a afirmat ca nu stia ce fel de activitati comerciale desfasoara. \”Puteti sa va luati termopanele, pavajul, ce va mai trebuie, dar de demolat o demolam astazi. Ati avut timp sa o demolati pe indelete, singuri, acum nu mai putem sa dam inapoi\”, i-au spus acesteia angajatii Primariei.

Locuitorii din zona sustin ca magazinul \”de vise\” a functionat acolo timp de mai bine de o luna, \”poate chiar doua\”. Reprezentantii Primariei de sector au declarat ca au primit in acest timp \”zeci de reclamatii\” legate de functionarea magazinului de etnobotanice: \”Am primit reclamatii de la scoala, de la parintii elevilor care invata aici, de la vecini, chiar si politistii de la sectia din apropiere ne-au spus ca aici se intampla lucruri nepotrivite in apropierea unei scoli. In ultima vreme ajunsesera sa functioneze si noaptea, dupa cum vedeti pe firma magazinul era deschis non-stop\”, a declarat unul dintre inspectorii Primariei Sectorului 6 venit acolo pentru \”a duce la indeplinire dispozitia de demolare data de primar\”. Pe spatiul ramas liber, Primaria Sectorului 6 are in plan sa construiasca un loc de joaca pentru copii.

 

Primaria Capitalei interzice spice-shop-urile la mai putin de 1 km de scoli

Si Primaria Capitalei a pregatit un proiect de hotarare CGMB prin care se va interzice, pe o raza de 1 km in jurul scolilor, functionarea magazinelor de comercializare a substantelor halucinogene, etnobotanice, a plantelor si substantelor care au fost identificate ca fiind daunatoare sanatatii publice, neinterzise inca prin legislatie. Proiectul a fost elaborat dupa ce Inspectoratul Scolar al Capitalei a sesizat Politia, Prefectura si Jandarmeria asupra faptului ca, in apropierea a 39 de scoli, exista magazine care vand substante etnobotanice sau alte produse cu efect nociv asupra elevilor. Sesizarea a survenit unui caz semnalat la Colegiul \”Dimitrie Leonida\”, unde sase elevi au fost sanctionati pentru consum de etnobotanice.

La Brasov, magazinele de acest fel vor fi interzise incepand din 15 noiembrie, iar primariile Iasi si Suceava cauta si ele solutii similare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.