Sprijin financiar operatorilor de transport aerian

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj va acorda companiilor aeriene interesate să opereze zboruri către noi destinaţii de pe Aeroportul Internaţional Craiova un sprijin financiar de 5,5 euro (echivalentul în lei) de pasager îmbarcat – în primul an – şi va scădea ulterior cu câte 0,5 euro în fiecare an, pe o perioadă de cel mult 5 ani. Nu este o noutate, dar prima încercare a fost un eşec: Aeroportul Timişoara a acordat sprijin financiar companiei Wizz Air, însă a fost declarat ajutor de stat şi anulat în instanţă, la cererea Carpatair.

Prin sprijinul financiar, autorităţile judeţene încearcă să atragă operatori aerieni la Craiova, pentru a creşte numărul destinaţiilor, în special către ţările Uniunii Europene.

“Companiile aeriene low-cost au nevoie un program de marketing care să le sprijine în special în primul an de la începerea unor rute de pe aeroporturi regionale, aeroporturi mici despre care nu au informaţii referitoare la cât sunt de profitabile. În 2012 am avut cu 10% mai mulţi pasageri comparativ cu anul 2011. Ne-am propus ca în 3 ani să ajungem la 250.000 de pasageri”, a declarat Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

Aeroportul va organiza în acest an licitaţii pentru noi rute spre Anglia şi Spania. În luna mai, compania low cost Wizz Air va lansa o cursă Craiova-Bergamo, Italia. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.