CCIB premiază excelenţa în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează, astăzi, ediţia a XX-a, jubiliară, a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti. Laureaţii topului au fost stabiliţi conform unei metodologii severe şi complexe, aprobată şi aplicată unitar, la nivelul întregului sistem cameral, se arată în comunicatul remis redacţiei. În stabilirea clasamentelor finale au fost luaţi în calcul indicatori precum: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi eficienţa utilizării capitalului angajat, calculaţi în baza a treisprezece elemente extrase din situaţiile financiare depuse de companii la Ministerul Finanţelor Publice şi la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

„Premiem managerii acelor companii care ne-au demonstrat că se pot dezvolta afaceri de succes în condiţii economice foarte dificile. Cu dăruire, consecvenţă, atitudine proactivă, respect faţă de clienţi şi asumarea conştientă a riscului, laureaţii noştri au transformat dificultăţile în oportunităţi, iar «criza» nu a avut loc în agenda de business a firmelor pe care le conduc. Aceşti manageri sunt modele pentru ceilalţi actori din piaţă, iar modelele merită recunoaşterea şi aplauzele noastre. În mod excepţional, anul acesta, premiem cu Trofeul de Excelenţă «lecţiile de management al crizei» predate nouă, tuturor, de echipele celor 90 de companii care în ultimii cinci ani s-au clasat pe prima poziţie în competiţia elitelor”, precizează Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene.

Potrivit metodologiei de top, dintre cele 132.886 de firme care au depus bilanţul aferent anului 2012 au îndeplinit criteriile de eligibilitate 29.501 firme (22,2%).

Din acestea sunt premiate 3.977 de societăţi, structurate pe 6 domenii de activitate: cercetare-dezvoltare şi high tech; industrie; construcţii; servicii; comerţ, turism; agricultură, pescuit, piscicultură. În cadrul fiecărui domeniu au fost stabilite 5 clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici şi microîntreprinderi.

Numărul de firme premiate poate părea mare, însă acesta trebuie corelat cu o serie de date statistice care confirmă rolul important pe care îl are Capitala în economia naţională.

Astfel, Bucureştiul concentrează:

* 24% dintre comercianţii activi înregistraţi în România

* aproape 30% din suprafaţa de vânzare şi din desfacerile cu amănuntul la nivel naţional

* 19% din valoarea exporturilor româneşti

* 32% din valoarea importurilor realizate de România

* circa 60% din activitatea de cercetare ştiinţifică a ţării

* 21% din totalul salariaţilor consemnaţi la nivel naţional.

Capacitatea de inovare a oamenilor de afaceri bucureşteni este răsplătită, pentru al XIII-lea an consecutiv, cu Trofeul Creativităţii, ce va fi decernat în baza datelor furnizate de OSIM. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.