Spațiul aerian din estul Ucrainei, închis până la noi ordine. Lufthansa, Aeroflot și Turkish Airlines anunţaseră deja că îl vor evita

Autoritățile ucrainene au închis toate rutele aeriene care survolează estul țării, a anunțat organizația Eurocontrol, care gestionează traficul aerian în Europa, informează AFP. Mai multe companii aeriene luaseră deja decizia de a nu vor mai folosi spațiul aerian ucrainean, imediat după prăbușirea avionului companiei Malaysia Airlines la graniţa cu Rusia.

Imediat după catastrofa aviatică, cea mai mare companie aeriană germană, Deutsche Lufthansa AG, a anunțat că va evita spațiul aerian din estul Ucrainei. Operatorul aerian german a precizat însă că va continua să deservească aeroporturile din Kiev și Odessa.

Totodată, operatorul aerian rus Aeroflot și compania Turkish Airlines nu vor mai efectua zboruri deasupra teritoriului Ucrainei.

Eurocontrol a mai anunțat că avioanele aflate în prezent în zbor au fost rerutate pentru a evita zona de risc din estul Ucrainei.

Agenția Reuters amintește că autoritățile aeronautice din Europa și Statele Unite au avertizat încă din luna aprilie asupra pericolelor la care se expun avioanele ce zboară în spațiul aerian ucrainean sau în apropierea acestuia.

De altfel, Aeroportul din Doneţk a fost închis în data de 6 mai, din cauza conflictului armat dintre autorităţile ucrainene şi separatiştii proruşi.

Avionul companiei Malaysia Airlines zbura pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur. Prăbușirea s-a produs în apropierea satului Gabovo, la circa 50 de kilometri de orașul Donețk, unde se desfășoară lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Echipele de intervenție sosite în zona prăbușirii avionului malaezian Boeing 777 în Ucraina au găsit resturile în flăcări ale aparatului împrăștiate pe o rază de circa 15 kilometri, împreună cu cadavrele a circa 100 dintre cele 298 de persoane aflate la bord. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.