Supravegherea şi analiza video în transportul public, tot mai importante în protejarea călătorilor

Un studiu internaţional realizat în rândul organizaţiilor de transport public relevă că operatori din întreaga lume investesc continuu în tehnologii de ultimă generaţie, majoritatea fiind interesaţi să adopte tehnologii de supraveghere video şi de analizare a conţinutului capturat, pentru a-şi putea proteja mai bine pasagerii, echipamentele şi instalările.

Studiul a fost condus de UITP, Asociaţia Internaţională de Transport Public, şi de Axis Communications, lider mondial în materie de supraveghere video.

“97% dintre respondenţi au declarat că deţin deja camere de supraveghere instalate. Acest procent indică atât faptul că există o bază de securitate solidă, cât şi subliniază convingerea operatorilor cu privire la beneficiile aduse de aceste produse. Marea majoritate a respondenţilor susțin că sistemele de supraveghere video cresc nivelul de securitate resimţit de către pasageri şi echipă, limitând deopotrivă şi actele de vandalism”, informează Axis, într-un comunicat remis redacţiei.

Conform studiului, echipa responsabilă cu transportul persoanelor consideră importantă folosirea de sisteme de supraveghere video, 83% dintre ei indicând impresii pozitive sau neutre, în special după ce funcţionalităţile produselor le sunt explicate.

Folosirea supravegherii video în domeniul transporturilor publice a evoluat. La fel şi percepţia oamenilor. Astfel, 86% dintre respondenţi au declarat că un astfel de sistem îţi poate oferi dovezi de calitate, în timp ce 72% au apreciat detecţia în timp real pe care un astfel de produs ţi-o poate oferi.

Astăzi, 42% dintre respondenţi pot partaja clipuri video cu alte companii sau instituţii precum poliţie sau alte autorităţi, iar dintre aceştia peste 50% îşi plănuiesc să folosească supravegherea în timp real pentru monitorizarea atât a maşinilor în mişcare, cât şi a locaţiilor fixe. Acest fapt subliniază importanţa supravegherii video în timp real de-a lungul întregului ciclu logistic.

supraveghere, video, interior, autobuz 1

Studiul a evaluat de asemenea şi cunoaşterea, procentul de folosire şi interesul arătat analizării înregistrărilor. Majoritatea respondenţilor s-au declarat la curent cu instrumentele de detecţie video pentru monitorizarea intruşilor, pentru stabilirea perimetrelor şi setarea alarmelor de incendiu.

Rata de folosire se situează între 10~20%. Privind spre viitor, jumătate dintre respondenţi au declarat că intenţionează să aprofundeze mai mult subiectul. Una dintre aplicaţiile ce au stârnit interes a fost cea de detecţie a grafiturilor.

“Studiul arătă că majoritatea operatorilor de transport public utilizează supravegherea video pentru mai mult decât adunarea de date de la incidentele care deja au avut loc. Posibilităţile oferite de aceste sisteme IP sunt folosite pentru a aborda cu eficienţă incidentele apărute, exact în momentul întâmplării lor. Conştientizarea beneficiilor analizelor video este într-o continuă creştere”, a declarat Patrik Anderson, Director Business Development Transportation, Axis Communications.

supraveghere, video, interior, autobuz 2

“Prioritatea numărul unu a noastră este de a asigura oamenilor din întreaga lume un nivel ridicat de siguranţă atunci când se deplasează către şcoală sau serviciu. Supravegherea video reprezintă un instrument vital pentru a realiza acest lucru”, a declarat Alain Flausch, Secretary General, UITP.

Detalii din acest studiu au fost prezentate la UITP World Congress & Exhibition, care a avut loc săptămâna trecută la Milano.

* Studiul a fost realizat de către UITP şi Axis Communications în rândurile organizaţiilor de transport public, pentru a înţelege gradul de conştientizare a tehnologiilor de supraveghere video şi a modului în care ele sunt folosite în transportul de persoane. Detalii, la: https://www.axis.com/files/whitepaper/survey_UITP_public_transport_en_1506.pdf, iar în toamnă studiul va fi publicat extins de către UITP și Axis Communications.

Axis Communications este lider mondial în echipamente video de reţea, oferind soluții inteligente și sigure, contribuind în mod direct la tranziția către soluții digitale de supraveghere. Produsele și soluțiile video profesionale Axis sunt dezvoltate în jurul unei platforme inovatoare și deschise.

Axis www.axis.com are peste 1.900 de angajați în peste 40 de birouri în lume și cooperează cu peste 75.000 de parteneri din 179 de țări. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 în Suedia și este listată la bursa NASDAQ OMX Stockholm sub numele AXIS.

Asociația Internațională de Transport Public (UITP) www.uitp.org este un campion al mobilității urbane durabile și este singura rețea care îi menține împreună pe operatorii și persoanele de decizie din domeniul transportului public prin toate modurile de transport sustenabil.

Cu un număr de 1400 de membri care dau acces la 16000 de persoane din 96 de țări. Membrii UITP sunt autorități și operatori din transportul public, persoane de decizie care realizează politicile din transportul public, institute de cercetare și furnizori de transport public și industria de servicii din domeniu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.