25 de ani de Elmas Brașov

Compania Elmas Brașov, lider pe piața utilajelor de ridicat din România, a împlinit 25 de ani de existență. În luna iulie 1990 lua ființă întreprinderea mică Elmas care avea în componenţă 12 angajați. Un an mai târziu, aceștia au devenit acționari ai societății cu răspundere limitată Elmas înființată în 1991 în baza Legii nr.31/1990, având capital integral privat și autohton.

Activitatea principală a societății era cea de service ascensoare în cadrul blocurilor de locuințe din Brașov, urmând apoi și activități de modernizări și montaj ascensoare. După 25 de ani, Elmas a ajuns să ofere soluții și servicii competente în domeniul stivuitoarelor, podurilor rulante, ascensoarelor și sistemelor de parcare sau depozitare, precum și în domeniul utilajelor forestiere.

Elmas produce la Braşov, pe Calea Feldioarei nr.33, poduri rulante sub licența DEMAG – A TEREX BRAND pentru sarcini de până la 200 tone, platforme de materiale, dispozitive de manipulat sarcini și diferite soluții la temă din domeniul instalațiilor de ridicat.

Din anul 1996, compania comercializează gama completă de stivuitoare LINDE pentru care asigură service calificat și piese de schimb originale din stoc permanent, cu unitatea centrală în Braşov, B-dul Griviţei nr.1y. Produce şi comercializează ascensoare electrice și hidraulice sub marca Elmas, iar pentru completarea gamei, firma comercializează și montează din 2011 și ascensoare MITSUBISHI. Toată paleta de ascensoare vor fi distribuite în viitor din punctul central de distribuţie situat în localitatea Cernica, jud. Ilfov.

„La început s-au făcut pași mici în dezvoltarea portofoliului de lucrări pentru a ne câștiga o oarecare notorietate în piață, având în competiție întreprinderile de stat care mai activau în 1990 în piața instalațiilor de ridicat. Având la bază politica de a reinvesti profitul realizat în companie și de a dezvolta un pachet complet și integrat de instalații de ridicat am reușit să atingem o cifră de afaceri de un milion de euro în 1999. Vârful de creștere a cifrei de afaceri s-a înregistrat în 2008, atunci când am încheiat anul cu 28 de milioane de euro”, spune Marius Paraipan, Brand Manager Elmas Brașov.

Elmas_25_ani

Astăzi, piaţa românească s-a maturizat și cuprinde cei mai importanți jucători din domeniu. Momentul crizei economice a comprimat foarte mult piața instalațiilor de ridicat, iar decizia de achiziție se baza în mare parte pe prețuri mici. Elmas a fost nevoită să ia măsuri de reducere a costurilor și de creștere a productivității, în același timp fiind susținute investițiile. „Acest cumul de măsuri și aplicarea în continuare a principiului păstrării calității produselor și a serviciilor, ne-au adus astăzi pe poziția de lider în domeniul instalațiilor de ridicat din România”, mai spune Marius Paraipan.

Investiții majore în diviziile de poduri rulante şi stivuitoare

Dezvoltarea companiei a condus și la deschiderea unei rețele de puncte de lucru în țară – București, Constanța, Timișoara, Târgu Mureş etc, dar și în străinătate – Sofia, Szeged sau Chișinău. De anul trecut, dezvoltarea afacerilor se axează pe crearea de spații distincte de producție, montaj și service pentru fiecare centru de profit – poduri rulante, stivuitoare, ascensoare și utilaje forestiere. Prin investitii recente în preluarea de capacități de producție, dar și prin retehnologizare, business-ul Elmas își consolidează cele patru divizii principale. Astfel pentru dezvoltarea capacității de producție de poduri rulante și structuri metalice complexe s-au

Specialistul regional în domeniul instalaţiilor de ridicat investit pentru achiziția spatiilor necesare 3,75 milioane de euro în Braşov – Calea Feldioarei nr. 33, urmând ca pentru retehnologizare să fie investite alte 3,5 milioane de euro.

În perioada 2014-2015 se derulează investiții de 1,5 milioane euro pentru dotarea unei secții pentru upcycling stivuitoare, situată la sediul Elmas din Brașov, B-dul Griviței nr.1y. De asemenea, pentru înființarea unui centru regional de vânzări&service John Deere Forestry în loc. Sanpaul- jud. Mureş, compania Elmas a investit 1,5 milioane de euro, acesta fiind inaugurat oficial în primul semestru 2014. Bani europeni pentru propriul laborator de încercări

Elmas a derulat o investiție de 5,363 milioane de lei într-un laborator propriu de încercări, aceasta fiind susținută din fonduri structurale. 3,124 milioane de lei din această investiție a fost efortul propriu al Elmas. Principalul beneficiu al acestui laborator, în care s-au creat cinci locuri de muncă, este creşterea competitivităţii produselor comercializate şi dezvoltarea activităţii de cercetare-dezvoltare.

Laboratorul de încercări îşi desfăşoară activitatea de cercetare pe 4 domenii – cercetare aplicativă în domeniul hidraulic, cercetare în domeniul electronicii industriale aplicative, determinări ale caracteristicilor de masă şi lungime ale materialelor şi metalografie şi determinarea caracteristicilor mecanice ale materialelor.

Din 2013 laboratorul este autorizat ISCIR pentru efectuarea de examinări distructive şi nedistructive specifice. Activitatea desfăşurată în cadrul laboratorului a condus şi la obţinerea certificării DNV pentru procedurile speciale de sudură efectuate la realizarea produselor.

Pachet complet de servicii

Pentru toate produsele comercializate, compania brașoveană Elmas a creat un pachet complet de servicii – service calificat, montaj, examinări tehnice, proiectare, consultanță tehnică, piese de schimb originale, garanție și post-garanție.

Compania a dezvoltat și un sistem de monitorizare de la distanță al instalațiilor (intitulat SED) care poate fi livrat împreună cu majoritatea echipamentelor de ridicat comercializate. De asemenea, a fost dezvoltată o rețea de VPN prin intermediul căreia se realizează o legătura directă cu tehnicienii de service de la sediul central și personalul de service prezent în locația clientului, pentru remedierea în timp real a defecțiunilor apărute, şi un serviciu gratuit de Service Call Center activ 24/24 h.

Investim în cercetare și dezvoltare

Elmas își dorește să fie o companie inovativă. În aceste condiții, în perioada următoare va investi în dezvoltarea și cercetarea de noi produse adaptate cerințelor și directivelor tehnice, precum și în retehnologizarea facilităților de producție și în crearea de condiții de muncă la standarde europene. Pentru perioada imediat următoare, compania și-a propus să pornească și activitatea de upcycling stivuitoare Linde prin investiții importante pentru a crea o referință importantă pe acest segment în Europa de Est.

În planul de acţiuni viitoare se înscrie şi înfiinţarea unui punct central de distribuţie ascensoare, în loc. Cernica-jud. Ilfov. Compania este implicată, de asemenea, în proiectul Școlii Profesionale Kronstadt, dar și în alte acțiuni de atragere a tinerilor din învățământul preuniversitar (ex. Colegiul Remus Răduleţ Braşov) și universitar (ex. Universitatea Transilvania Braşov, Facultatea de Utilaj Tehnologic Bucureşti, Facultatea de Construcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.