Mercedes-Benz Citan, autovehicul urban pentru transport: mai ecologic și mult mai atractiv

Versatilul Mercedes-Benz Citan – autovehicul urban pentru transport: mai ecologic și mult mai atractiv 

  • Citan are acum emisii mai scăzute, conform normelor Euro 6.
  • Pachetul BlueEFFICIENCY și un cuplu mai mare pentru motorul diesel Euro 6.
  • Citan cu motor pe benzină: un cuplu mai mare și opțional o transmisie cu dublu ambreiaj 6G-DCT.
  • Micile lucruri care fac viața mai ușoară.
  • Nou echipament opțional, mai personalizat.
  • Un nou nume: Citan pentru transport persoane devine Citan Tourer.

Datorită numeroaselor modificări, Mercedes-Benz Citan a devenit și mai atractiv. Scopul modificărilor a fost implementarea standardelor Euro 6. Cu noile opțiuni suplimentare (de la scaune pentru două persoane și sistem de navigație, la trapă și o cameră video pentru marșarier), Citan este acum mai practic și mai individual și poate fi deja comandat.

Citan are acum emisii mai scăzute, conform normelor Euro 6

Începând din iunie, toate autovehiculele Mercedes-Benz Citan destinate transportului de persoane se supun reglementărilor Euro 6. Mai mult, începând din aceeași lună, oricine achiziționează un Citan înregistrat ca autovehicul comercial poate opta pentru un motor Euro 6, cu mai mult de un an înainte de a deveni obligatoriu.

Cu siguranță, noile standarde de emisii au transformat modelul Citan într-un autovehicul mult mai ecologic: toate autovehiculele Citan cu motor diesel respectă normele Euro 6 doar prin intermediul unui sistem de management al motorului, al catalizatorului și al filtrului de particule. Tehnologia SCR nu este necesară, astfel încât posesorii de Citan nu au motive de îngrijorare privind utilizarea soluției AdBlue. Motorul compact turbo cu cilindree de 1,5 l este disponibil în trei categorii, de la 55 kW (75 hp) și 66 kW (90 hp), la 81 kW (110 hp).

Pachetul BlueEFFICIENCY și un cuplu mai mare pentru motorul diesel Euro 6

Modelul Citan cu motor Euro 6 este disponibil cu pachetul BlueEFFICIENCY. Printre alte caracteristici, acesta include o funcție start/stop ECO și micșorează consumul de carburant pentru motorul diesel la 4,3 l/100 km, conform NEDC. Citan atinge acest remarcabil consum fără a-și compromite performanța.

C

Progresul la Euro 6 crește cuplul maxim cu 20 Nm pentru fiecare motor diesel, între 200Nm și 260 Nm, creșterea puterii fiind de aproximativ 10 procente. Capacitatea motorului rămâne neschimbată, variind între 55 kW (75 hp) și 81 kW (110 hp).

Citan cu motor pe benzină: un cuplu mai mare și o transmisie cu dublu ambreiaj 6G-DCT opțional

Noutățile vin și din partea Citan 112 cu motor pe benzină Euro 6: motorul de 1,2 l este mai puternic. În timp ce capacitatea motorului rămâne neschimbată la 84 kW (114 hp), în modul kickdown, motorul ajunge la un cuplu de 190 Nm, în loc de 175 Nm, în cel mai scurt timp. Acest cuplu suplimentar este asigurat în treapta a doua, a treia și a patra pentru 20 de secunde maxim, fiind de ajutor în situații precum depășirile, considerat astfel un factor de siguranță.

În plus, opțional, Citan 112 este disponibil cu o transmisie cu dublu ambreiaj G6-DCT. Cutia cu șase trepte de viteză combină economia unei transmisii manuale cu confortul oferit de transmisia automată. Transmisia este formată din două ambreiaje separate: unul pentru numerele pare de viteză și al doilea pentru numerele impare de viteză.

M

În timpul condusului, următoarea viteză este pre-selectată și durează numai o fracțiune de secundă pentru ca un ambreiaj să se închidă și celălalt să se deschidă. Viteza se schimbă rapid și fără a întrerupe puterea de tracțiune, ceea ce face ca schimbarea sa fie imperceptibilă pentru șofer. De asemenea, condusul este simplificat de funcția Crawl și de sistemul de asistență Start-Off. Performanța autovehiculului cu dublă transmisie rămâne identică cu clasica transmisie manuală cu șase viteze.

Micile lucruri care fac viața mai ușoară

Mai mult, modelul Citan încorporează o gamă completă de noi detalii care ajută la simplificarea activităților zilnice. Șoferul este acum mai relaxat datorită noilor instrumente specifice Mercedes-Benz. De asemenea, maneta frânei de mână are un nou design, iar mânerul amplasat pe interiorul haionului simplifică închiderea portbagajului.

Și mai individual: noi echipamente opționale.

Datorită noilor echipamente opționale, Citan este mai individual. Modelul înregistrat ca autoturism poate fi dotat cu trapă deasupra scaunelor din față, opțional. Sticla geamului este slab colorată și fiecare jumătate poate fi deschisă manual, în direcția de condus.

Modelul Citan este și mai flexibil cu noile scaune duble pentru pasageri. Ambele scaune au tetiere reglabile în funcție de înălțime și centuri de siguranță cu prindere în trei puncte. În cazul în care aceste scaune nu sunt folosite, banchetele din spate pot fi strânse, transformându-se într-un birou în orice moment. De asemenea, sub scaune există un compartiment accesibil prin rabatarea șezutului înspre față.

Mercedes-Benz Citan Citan 111 CDI, Mixto, interior

Un nou sistem de navigație dezvoltat special pentru Citan indică drumul către destinație. Aparatul este de tip 1-DIN și este dotat cu un touch screen sensibil cu ecran de 3,5 inch. Precum un sistem de navigație GPS dotat cu mapa Europei, echipamentul include un port USB, un slot pentru card microSD, o interfață AUX și Bluetooth cu hands-free. Transmisia digitală standard DAB+ asigură o recepție radio excelentă.

Orice manevră poate fi executată mai ușor și în siguranță datorită noii camere video instalată în partea din spate. Camera este amplasată în spatele plăcuței cu numărul de înmatriculare, pe haion sau pe portiera din spate și se activează când maneta este în marșarier.

Imaginea este redată în oglinda din interior și este estompată automat în condiții de lumină puternică. Liniile de ghidare ajută șoferul să aprecieze corect distanțele. De asemenea, o altă noutate este sistemul anti-furt disponibil pentru modelele Citan, Mixto sau Tourer înregistrate ca autoutilitare. Telecomanda radio amplasată pe cheia autovehiculului este folosită pentru a activa sistemul.

Un nou nume: Citan pentru transport persoane devine Citan Tourer

Alături de noile caracteristice tehnice, modelul Citan pentru transport persoane vine și cu un nume nou: Citan Tourer, similar cu noul model Vito.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.