Parcarea de la Universitate, in lucru toata iarna

Lucrarile la exteriorul parcarii subterane de la Universitate sunt aproape gata – mai putin piateta care va fi amenajata in primavara, odata cu readucerea statuilor -, urmand ca toata iarna sa se opereze sub pamant. Primarul general Sorin Oprescu a fost joi pe santier, a coborat pana la nivelul -2 si a declarat ca anul viitor in luna mai primele masini vor putea intra in parcajul cu 420 de locuri din buricul Bucurestilor. Pretul mediu de inchiriere a unui loc va fi “modic”, de 0,38 euro pe ora.

Fata de ultima descindere pe santier, edilul-sef a facut unele retusuri: parcarea nu va fi gata in martie, ci in mai, iar statuile nu vor fi mutate inapoi in decembrie, ci in primavara. “Sunt multumit de stadiul santierului; se lucreaza 24 din 24, totul e in grafic si nu avem niciun fel de probleme. Parcarea va avea trei niveluri, s-a turnat placa de la nivelul -1, iar acum se lucreaza la -2. Dupa finalizarea lucrarilor subterane se vor aduce statuile inapoi si se va amenaja piata conform proiectului castigator realizat in urma concursului de urbanism. Lucrarile la parcare vor continua si pe timpul iernii, in special in subteran. In luna martie se termina santierul, incep finsajele si speram ca in luna mai aici sa poata parca primele masini. Era necesara o astfel de parcare in zona centrala, mai ales ca este situata exact la intrarea in Centrul Istoric si va deservi aceasta zona, pana se va finaliza si parcarea din strada Franceza”, a declarat Sorin Oprescu.

Pana in prezent au fost finalizati peretii exteriori ai parcarii subterane si pilonii, a fost deja turnata placa pentru nivelul subteran unu, iar pana la sfarsitul saptamanii viitoare va fi turnata si placa aferenta nivelului noi.

La finalul anului vor fi terminate sapaturile, care vor atinge cota maxima de -12 metri – in acest moment ajungandu-se cu sapatura la o adancime de 7 metri – si vor fi incepute lucrarile pentru ultimul nivel (nivelul 3).

Parcarea  subterana de la Universitate este structurata pe trei niveluri si va avea o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete. Suprafata terenului pe care se construieste parcarea este de 8.507 mp, iar suprafata desfasurata, pe trei niveluri subterane, este de 14.025 mp.

Sorin Oprescu a spus ca pretul mediu pe ora pentru un loc de parcare va fi in jur de 0,38 euro. “Aici, pretul este modic pentru o ora”, a precizat edilul, referindu-se la costurile mari ale parcarii de la Unirea, care sta mai mult goala. Lucrarile au costat 12 milioane de euro, investitia fiind realizata in parteneriat public – privat.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.