MERCEDES-BENZ: Citaro Hybrid, printre noi

Autobuzul urban Citaro Hybrid, un vehicul polivalent, rentabil și ecologic, a fost dezvoltat special pentru nevoile transportului public din aglomerațiile urbane, fiind combinația perfectă între rentabilitate și sustenabilitate.

Valeriu Zaharia, managing director Truck & Bus Mercedes-Benz România: „Aproximativ 75% dintre emisiile de carbon sunt produse la nivelul aglomerațiilor urbane. Salutăm, așadar, decizia administrațiilor din România de a acționa cu privire la acest aspect și de a integra vehicule sustenabile în rețeaua de transport în comun. Ne bucurăm că, prin cele 130 de autobuze, putem contribui la protejarea mediului înconjurător, punând bazele unui nou tip de mobilitate în România. Citaro Hybrid este, cu siguranță, o investiție sigură, pe termen lung, pentru operatorii de transport.”

Prin soluția tehnică de ultimă generație, autobuzul urban Mercedes-Benz Citaro Hybrid înglobează avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui autovehicul cu propulsie convențională.

Rentabilitate, siguranță și confort

Performanțele motorului diesel sunt completate de intervenția motorului electric (soluția compact hibrid), pentru o eficiență maximă a tracțiunii și reducerea emisiilor. Motorul electric, amplasat între motorul cu ardere internă și cutia de viteze automată, generează energie mecanică suplimentară și o recuperează pe cea pierdută prin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Astfel, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângă un nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil și, implicit, și costuri reduse de operare.

Citaro veritabil

Varianta hibridă le oferă pasagerilor confortul apreciat al modelului deja consacrat, Citaro, care, cu mai mult de 50.000 de vehicule fabricate, devine coloana vertebrală a transportului public din Europa. Mercedes-Benz Citaro Hybrid păstrează standardele deja consacrate stabilite de Citaro și le oferă pasagerilor siguranța și confortul așteptat: interior cu un spațiu generos, sisteme de climatizare performante, scaune și bare de susținere optimizate ergonomic, locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilități, cât și indicator interior vizual, cu tehnologie LED.

Amortizare rapidă

Principalul atu al hibridului Citaro este economia, având la bază un obiectiv clar definit: acela de a aduce modificări minime vehiculului de bază, maximizând, totodată, eficiența consumului de combustibil. Modelul clasic Citaro cu motor diesel este, deja, recunoscut ca fiind foarte eficient, dar combinația ingenioasă a diverselor componente reduce consumul de combustibil al hibridului cu până la 8,5%.

Principalul component al sistemului hibrid este motorul electric, ce generează o putere maximă de 14 kW și un cuplu maxim de 220 Nm. Motorul electric ajută motorul cu combustie în primul rând atunci când sunt necesare niveluri ridicate de putere, în special la plecarea de pe loc. Astfel, performanța motorului diesel este îmbunătățită, puterea acestuia fiind reglată în concordanță cu evoluția motorului electric.

130 de unități pentru București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat contractul de achiziționare a 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, fabricate în Germania, care vor circula în București începând din luna mai 2020.

Potrivit contractului, livrarea se va întinde pe o perioadă de 8 luni, astfel: primul autobuz va fi adus în mai 2020, pentru omologare, iar ulterior, timp de 6 luni, vor fi livrate, lunar, câte 20 de autobuze.

Ultimele 9 vehicule vor fi recepționate în ianuarie 2021. Garanția de care dispun autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid este de 8 ani și 480.000 de kilometri – garanție de tip Full Warranty.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.