MERCEDES-BENZ: Platforma Electrică Versatilă aduce o nouă generație de eSprinter

Producătorul german Mercedes-Benz, prin Divizia Vans, a realizat acest nou model de eSprinter, ținând cont de cerințele clienților. Utilitara este dezvoltată pe Platforma Electrică Versatilă, a cărei concepție a rezultat în urma unei investiții de 350 de milioane de euro.

Cerințele principale pentru eSprinter, definite în strânsă colaborare cu clienții, sunt reprezentate de trei configurații de baterii și variante multiple de caroserii. Astfel, noua generație eSprinter este potrivită pentru aproape orice afacere, oferind de la furgon și transport pasageri, până la variante de șasiu pentru caroserii închise.

Marcus Breitschwerdt, șeful Mercedes-Benz Vans: „Următoarea generație eSprinter ne va permite să facem disponibile mai multe variante de caroserie. Acest lucru ne va asigura, pe viitor, că îndeplinim cerințele clienților noștri din mai multe sectoare, oferind, în același timp, avantajele fără emisii ale transmisiei electrice. Sprinter ne demonstrează competența în domeniul transporturilor de un sfert de secol. În domeniul electromobilității, am inițiat multe inovații, în ultimii ani. Odată cu implementarea strategiei noastre accelerate de electrificare, combinăm cele mai bune lucruri din ambele lumi – inovația și experiența noastră!”

Platforma Electrică Versatilă

Noua platformă dezvoltată de germani joacă un rol cheie în propagarea strategiei Mercedes-Benz Vans: Lider în electromobilitate și creștere profitabilă la nivel mondial.

Pentru a atinge acest deziderat se accelerează către electrificarea completă, ca toată gama de modele să aibă transmisie electrică, cu focus pe fiabilitate, calitate și costul total de proprietate optimizat (TCO). Pentru a crea în viitor o valoare adăugată și mai mare pentru clienți, Mercedes-Benz Vans a dezvoltat noua Platformă Electrică Versatilă pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari. Această platformă inovatoare va fi baza tehnică pentru noua generație eSprinter și va permite noi configurații de caroserie pentru utilitară, configurații anterior disponibile pentru motoarele cu ardere internă.

Elementele de bază ale noului concept sunt trei module care permit libertate în dezvoltarea și designul diferitelor tipuri de caroserii:

  • Modulul frontal pentru componente de înaltă tensiune

Ansamblul frontal conceput uniform cuprinde toate componentele de înaltă tensiune, inclusiv componentele de încărcare și convertorul CC/CC. Prin urmare, modulul poate fi combinat fără modificări cu toate variantele de autovehicule, indiferent de ampatament, capacitatea bateriei și caroseria acestora.

  • Modulul în podeaua autovehiculului pentru bateria de înaltă tensiune

A doua componentă este bateria de înaltă tensiune integrată în podeaua autovehiculului. Pe viitor, va fi posibilă alegerea din trei variante de capacitate a bateriei. Acest lucru permite clienților să aleagă configurații de autonomie și sarcină utilă în funcție de domeniului lor de activitate. Datorită diferitelor capacități de baterii, următoarea generație eSprinter va răspunde dorințelor clienților în ceea ce privește cerințele specifice TCO, de la operațiuni de transport în interiorul orașului la rute interurbane.

  • Modulul pe puntea spate acționată electric

Al treilea pilon al construcției modulare este puntea spate acționată electric, care va fi utilizată în conformitate cu principiul comutării pieselor între toate variantele de autovehicule comerciale ușoare echipate cu transmisie electrică. Motorul electric, compact și puternic, este integrat în modulul din spate și este proiectat în așa fel încât toate variantele constructive, de la furgon și transport pasageri până la variante de șasiu-cabină pentru caroserii închise, pot fi implementate fără probleme pe o singură platformă.

Atuuri ecologice și economice

Mercedes-Benz este convins de avantajele ecologice și economice ale autovehiculelor comerciale ușoare electrice și va continua să-și promoveze planurile de a aduce pe piață autovehicule comerciale ușoare cu alimentare electrică, în toate segmentele. Divizia Mercedes-Benz Vans accelerează strategia de electrificare și are intenția de a rămâne liderul pieței de autovehicule electrice, prin dezvoltarea rapidă a noii Platforme Electrice Versatile pentru segmentul de autovehicule comerciale ușoare mari.

Platforma inovatoare, care va sta la baza următoarei generații de eSprinter, este un produs care va viza cele mai bune performanțe ale acestei clase. Cu o investiție de 350 de milioane de euro, Platforma Electrică Versatilă va juca un rol cheie în planurile Mercedes-Benz Vans pentru transportul fără emisii și va oferi soluții optime, inclusiv pentru SUA și Canada. Deoarece producția următoarei generații eSprinter va fi neutră din punct de vedere CO2, acesta va fi încă un pas către realizarea „Ambiției 2039” a concernului Daimler.

Piață și strategie

Astăzi, Mercedes-Benz Vans este unul dintre liderii pieței autovehiculelor electrice, cu o cotă de piață de peste 30% din segmentele de autovehicule comerciale ușoare mijlocii și mari, din Europa. După eVito și eSprinter, Mercedes-Benz Vans va acoperi, în cele din urmă, gama autovehiculelor electrice în toate segmentele de transporturi comerciale cu viitorul eCitan. Dezvoltarea Platformei Electrice Versatile subliniază semnificativ reorientarea strategiei Mercedes-Benz Vans, în conformitate cu divizia de autoturisme, concentrându-se pe următoarele domenii:

  • Poziționare clară ca brand premium pentru clienți comerciali și privați – Mercedes-Benz Vans își îmbunătățește profilul ca furnizor premium de soluții de transport de viitor pentru clienți comerciali și privați.
  • Valorificarea potențialului de creștere – În centrul noii strategii este focusul pe vânzări pe piețe și segmente de piață cu marjă ridicată, pentru a avansa o creștere profitabilă la nivel mondial. În paralel cu extinderea activităților în Europa, compania va continua creșterea prezenței pe piețele din China și America de Nord.
  • Intensificarea loialității clienților și creșterea veniturilor recurente – Divizia Vans își va intensifica și mai mult cooperarea cu clienții, pentru a se asigura că produsele și serviciile sunt perfect adaptate cerințelor lor.
  • Poziție de lider în autovehicule electrice și soluții digitale – Obiectivul Mercedes-Benz Vans este stabilirea noilor standarde în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare, cu soluții de viitor și adaptate pentru clienți. Pe lângă electromobilitate, rețeaua de autovehicule și soluțiile digitale sunt, de asemenea, dezvoltate în mod constant.
  • Costuri reduse – Pentru a îmbunătăți profitabilitatea și a crește competitivitatea, costurile fixe vor fi reduse. Profitabilitatea joacă și un rol cheie pe fundalul transformării către mobilitate conectată și fără emisii.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.