Ministrul Muncii il umileste pe interimarul Pop: Daniel Funeriu nu are nevoie de echivalarea studiilor

Interimarul de la Educatie s-a mai facut o data de ras: ministrul Muncii, Mariana Campeanu, sustine ca Daniel Funeriu nu are nevoie sa prezinte diplome de studii echivalate pentru functia de consilier prezidential. “Pentru aceasta functie nu se cere absolut nimic, decat o declaratie de atasament si loialitate fata de presedinte”, a spus Campeanu.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, a sesizat Inspectia Muncii in legatura cu angajarea fostului ministru Daniel Funeriu, consilier la Administratia Prezidentiala, intrucat acesta nu are o diploma de Bacalaureat echivalata in Romania si nu a echivalat studiile superioare, a anuntat.

Intrebat daca Daniel Funeriu nu ar fi avut nevoie de aceste documente si in calitate de ministru al Educatiei, Liviu Marian Pop a raspuns: “In calitate de demnitar nu ar fi avut nevoie de echivalarea acestor studii”. Pop a sustinut ca asteapta rezultatul Inspectiei Muncii.

Funeriu are doctoratul coordonat de un laureat al Premiului Nobel

Funeriu a obtinut bacalaureatul in anul 1989, la Lycee International des Pontonniers, din Strasbourg, Franta, dupa parcurgerea a 11 clase la Liceul de Filologie-Istorie din Timisoara, sectia de chimie-biologie, si a clasei a XII-a la Lycee International des Pontonniers, scrie agentia de presa citata.

In anul 1995, Daniel Funeriu a obtinut, ca sef de promotie, masterul in chimie organica si supramoleculara la Universitatea “Louis Pasteur” din Strasbourg, iar in 1999 a devenit doctor in chimie al aceleiasi universitati, cu distinctia Magna cum Laude. Conducatorul sau de doctorat a fost profesorul Jean-Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.