12 politisti, partasi la hotiile din Portul Constanta

O ancheta de amploare, fata de circa 40 de hoti care sustrageau produse din containerele si garniturile de tren din Portul Constanta, ajutati de 12 politisti (din care 3 de la Garda de Coasta) a fost facuta publica marti, dupa ce procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie (DGA), au perchezitionat 15 domicilii din judetele Constanta si Tulcea, aducand la audieri 57 de persoane.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, “cercetarile sunt efectuate in raport cu fapte de sustragere de bunuri din Portul Constanta si coruptie, fata de 12 lucratori de politie, care ar fi sprijinit activitatile infractionale ale celor implicati in furturi”.

In aceasta cauza sunt cercetate aproximativ 40 de persoane, insa la DGA Constanta au fost aduse pentru audiere 57 de persoane, din care, probabil, miercuri vom afla cate vor fi retinute.

Hotii, pe care anchetatorii i-au filat circa 4 luni, dadeau lovitura la garniturile de tren si containerele ce urma sa plece cu vaporul la export. Ei aveau sigiliile vagoanelor si containerelor, pe care le reaplicau dupa ce furau marfurile din ele, astfel ca hotia era descoperita abia la destinatie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.