UPDATE! 3 ani cu suspendare pentru Andrei Placinta

Andrei Placinta, fiul senatorului PDL Sorina Placinta, a fost condamnat miercuri, de Tribunalul Bucuresti, la 3 ani de inchisoare cu suspendare si 8 ani termen de incercare in dosarul in care a fost judecat pentru tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. In decembrie 2010, el si-a agresat prietena in zona Berzei din Capitala, iar in momentul cand au intervenit doi barbati in apararea fetei, Placinta, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, a trecut cu masina peste unul dintre ei de mai multe ori. Fiul senatoarei a putut fi oprit doar de catre un alt barbat, care a tras in agresor cu un pistol cu bile de cauciuc. In mod suspect, cel care a intervenit trecea intamplator pe acolo si nu a putut fi identificat, ceea ce poate conduce si la ipoteza ca acesta ar fi putut fi gada de corp a lui Placinta si l-ar fi oprit la timp ca sa nu-l omoare pe cel de sub roti.

UPDATE 4 noiembrie 2013: Andrei a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la 4 ani şi jumătate de detenţie

Judecatorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat, practic, pe Andrei Placinta la mai multi ani de inchisoare: 3 ani pentru tentativa la omor calificat, 1 an pentru talharie si la 6 luni pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice. Insa, conform legii, pedepsele aplicate se contopesc si se executa cea mai grea dintre ele.

In baza art. 71 Cod penal, instanta a interzis inculpatului o serie de drepturi, iar in baza art. 861 Cod penal suspenda sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de incercare de 8 ani. Astfel “pe durata termenului de incercare, inculpatul se va supune urmatoarelor masuri de supraveghere: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea, conform programului stabilit de aceasta institutie; sa anunte, in prealabil, Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea; sa comunice si sa justifice Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea schimbarea locului de munca; sa comunice Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea informatii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenta”, se arata in decizie.

Nu mai are voie sa conduca masina 8 ani

In plus, Andrei Placinta va fi obligat pe durata termenului de incercare sa desfasoare o activitate indicata de Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea si sa nu conduca niciun autovehicul.

Magistratii TB au respins ca neintemeiata cererea lui Andrei Placinta de revocare a masurii obligarii de a nu parasi tara. De asemenea, judecatorii au obligat inculpatul la plata sumei de 4.000 de lei reprezentand cheltuieli de judecata.

Decizia de miercuri a magistratilor poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare.

Infractiunile comise

Procurorii au stabilit ca, in seara zilei de 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Bucuresti, pe fondul unor neintelegeri cu prietena sa, Andrei Placinta a lovit-o pe aceasta si a deposedat-o de un telefon mobil iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota si plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, indoind capota si spargand luneta.

In momentul in care in apararea fetei au intervenit doi barbati, Andrei Placinta, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai multe ori cu masina pe trotuar, cu intentia vadita de a-i lovi. In aceste conditii, in timp ce incerca sa tina cu mainile de capota masinii, unul dintre barbati a cazut in fata autoturismului. Andrei Placinta, prin manevre succesive in fata si in spate, a trecut peste el, provocandu-i mai multe leziuni traumatice. Ranitul a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si a necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de ingrijiri medicale.

Procurorii au mai stabilit ca un alt barbat, ramas neidentificat, a folosit un pistol cu bile de cauciuc, cu care a tras mai multe proiectile asupra lui Placinta, in incercarea de a determina incetarea actiunilor violente ale acestuia.

Om cu noroc

In luna iunie 2011, Andrei Placinta a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de tentativa de omor calificat, talharie, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Intre timp, omul strivit cu masina a murit intr-un alt accident, fata agresata si-a retras plangerea, iar barbatul care l-a oprit cu pistolul pe Placinta a fost de negasit. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.