Adrian Nastase, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare

Magistratii Inaltei Curtii de Casatie si Justitie l-au condamnat, luni, pe fostul premier PSD, Adrian Nastase, la 2 ani de inchisoare cu executare, in dosarul de coruptie Trofeul Calitatii. I-au fost interzise totodata, timp de 2 ani, drepturile de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, precum si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. Instanta a mai dispus confiscarea sumei de 38.217 lei de la Nastase si a mentinut sechestrul DNA asupra sumei de 118.650 dolari apartinandu-i fostului premier PSD.

Sentinta nu va fi pusa in executare in acest moment, ci doar daca recursul la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte va mentine condamnarea lui Adrian Nastase.

In acest dosar, fostul premier Adrian Nastase a fost acuzat ca si-a finantat campania electorala din fondurile colectate in cadrul simpozionului Trofeul Calitatii, organizat de Inspectoratul de Stat in Constructii. Adrian Nastase este condamnat la plata in solidar cu alti inculpati la plata unor despagubiri civile de 6,4 milioane lei catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

De asemenea, Adrian Nastase si coinculpatii din dosar au fost obligati la plata a 50.000 de lei cheltuieli de judecata. Coinculpatii lui Adrian Nastase au primit urmatoarele condamnari:

  • Irina Jianu, fost inspector sef la Inspectoratul de Stat in Constructii, a fost condamnata la 7 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor prevazute de art. 64 lit. a, b C. pen;
  • Gasparovici Diana a fost condamnata la 6 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor, pentru complicitate la infractiunea de abuz in serviciu.
  • Bogdan Popovici (presedinte Forum Invest) a fost condamnat la 7 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor.
  • Marina Ioana Popovici a fost condamnata la 7 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor.
  • Vasile Mihai Cristian condamnat la 7 ani inchisoare si 5 ani interzicerea drepturilor.

Nastase, Gasparovici, sotii Popovici, companiile S.C. A ROND SRL si Eurografica SRL au fost condamnati la plata a 3.337.452 lei despagubiri civile catre partea civila Inspectoratul de Stat in Constructii.

Jianu, Gasparovici, sotii Popovici, Vasile si companiile S.C. A ROND SRL si Eurografica SRL au fost condamnati la 3.143.931 lei despagubiri civile catre ISC.

Instanta a mentinut sechestrul pe 4 imobile detinute de Jianu, Gasparovici, sotii Popovici si Vasile Mihail Cristian. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Solutia ICCJ din acest dosar este total ILEGALA, incalcand mai multe norme legale materiale si procesual penale.Pentru Nastase trebuia incetat procesul ,iar pentru ceilalti trebuia ACHITAREA , fiindca nu pot fi subiecti activi ai infractiunilor de autorat/complicitate la abuz in serviciu/etc.
    Se pot da amanunte ,acelora care doresc amanunte.
    Tel:0785-726.272 , Corneliu Petre

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.