UPDATE! Alina Bica, suspendată din magistratură

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, astăzi, suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror-magistrat și încetarea activității sale la DIICOT, după ce a fost arestată preventiv în urmă cu două zile (sâmbătă dimineaţa).

UPDATE ora 13.50: Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de suspendare a Alinei Bica din funcţia de procuror-şef al DNA şi din magistratură.

Până la o sentinţă definitivă în justiţie, Bica nu își va putea continua activitatea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unitate de unde a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv decembrie 2004, a declarat Gheorghe Muscalu, vicepreședinte al CSM.

Evident, dacă va fi găsită vinovată, ea va fi exclusă din magistratură.

Muscalu a anunțat că Ministerul Justiției a solicitat vineri CSM un aviz pentru demararea procedurilor de suspendare a Alinei Bica din funcția de procuror șef al DIICOT, însă instituţia nu a luat în discuție această solicitare deoarece numai președintele României trebuie să se pronunțe în acest caz.

Alina Bica este cercetată într-un dosar în care a aprobat în 2011, ca membru – din partea Ministerului Justiţiei – al Comisiei de Despăgubiri din cadrul ANRP, o sumă de 3 ori mai mare drept despăgubire pentru un teren de 13 hectare din Bucureşti. Beneficiarul este „Stelu săgeata lui Cocoş”, un afacerist specializat în obţinerea drepturilor litigioase de la adevăraţii proprietari deposedaţi de comunişti.

Filiera păgubirii bugetului de stat prin astfel de manevre a fost recompusă de procurorii DNA cu ajutorul unor denunţuri recente – poate chiar al lui Dorin Cocoş, din 29 noiembrie  arestat preventiv în dosarul Microsoft .

Gruparea cuprinde, în acest caz, încă doi membri ai Comisiei ANRP arestaţi preventiv, iar un al treilea, acu deputat UDMR, este deja cu un picior după gratii, după ce DNA a cerut încuviinţarea arestării lui preventive.

Stelu este cercetat sub măsura controlului judiciar.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.