Autocar Mercedes cu numar de inmatriculare fals

Politistii de frontiera de la P.T.F. Giurgiu au depistat un autocar marca Mercedes cu numer de inmatriculare fals. Aproape zilnic sunt descoperite astfel de cazuri, la care se adauga masini furate si conducatori auto cu permisul suspendat. Pe langa acestea, sunt nelipsite faptele de contrabanda cu tigari sau marfuri fara acte ori contrafacute.

Vineri, politistii de frontiera de la P.T.F. Giurgiu au depistat un autocar marca Mercedes, condus de un cetatean bulgar, Ivo I., in varsta de 41 ani, cu numere de inmatriculare false. I s-au intocmit acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare, informeaza, luni, Politia de Frontiera Romana.

Toto la P.T.F. Giurgiu, a fost depistat, cu ocazia efectuarii formalitatilor de frontiera, un cetatean roman, Constantin C., in varsta de 34 ani, care conducea un autoturism marca BMW, avand permisul de conducere suspendat.

Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Chirnogi, judetul Calarasi, au descoperit in zona de competenta un cetatean roman care conducea un autoturism marca Volkswagen Vento, desi permisul de conducere ii era suspendat.

In ambele cazuri, politistii au intocmit actele premergatoare de cercetare penala.

La frontiera cu Ungaria, politistii de frontiera aradeni au depistat in P.T.F. Turnu, respectiv P.T.F. Nadlac, doua persoane, o femeie si un barbat, care au incercat sa treaca ilegal vama, folosindu-se de acte de identitate false sau apartinand altei persoane.

La Nadlac, la iesirea din tara, a fost prins un cetatean roman, Lucian D., de 30 de ani, dat in urmarire generala pentru savarsirea infractiunii de viol.

Fata de acesta, politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei, fiind predat unei echipe operative din cadrul I.P.J. Arad, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Autocamion Man cu acte false

In ultimele 24 de ore, la Frontiera cu Ucraina a fost indisponibilizat un autocamion Man, dupa ce politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Siret, jud. Suceava, au descoperit ca soferul, un cetatean ucrainean, le-a prezentat pentru vehicul un certificat de inmatriculare falsificat.

Barbatul este cercetat in prezent pentru savarsirea infractiunii de uz de fals, iar certificatul de inmatriculare a fost ridicat in vederea continuarii cercetarilor. Totodata autocamionul marca Man a fost indisponibilizat in P.T.F. Siret pentru a se efectua verificari privind provenienta acestuia

La frontiera cu RepublicaMoldovafost prins, la Dorohoi, jud. Botosani, un cetatean ucrainean care trecuse ilegal frontiera de stat dintre Ucraina siRomania. Conform Tratatului incheiat intre Republica Ucraina siRomania, cetateanul ucrainean a fost predat autoritatilor de granita ale statului vecin.

Garda de Coasta a retinut la Ostrov 4 cetateni sirieni care intrasera ilegal inRomaniadinBulgaria. Cei 3 adulti si un minor au fost racolati si calauziti de un cetatean irakian si doi bulgari cu scopul de a fi transportati inGermania. Pe numele cetateanilor sirieni au fost intocmite actele premergatoare urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de trecere ilegala a frontierei de stat, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si fals privind identitatea.

Cei doi cetateni bulgari sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, iar cetateanului irakian i-au fost intocmite actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale.

Infractiune pe drumurile publice

Pe raza municipiului Tulcea a fost prins un cetatean roman care conducea o autoutilitara marca Mercedes, care avea autorizatia de circulatie provizorie expirata. Persoanei in cauza, C.R. de 36 ani, i-au fost intocmite actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat.

La Agigea au fost descoperit un container sosit dinChinapentru o societate din municipiul Bucuresti, incarcat cu 4.572 perechi de papuci pentru copii, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuala.

Tot politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat, in zona localitatii Sulina, 3 cetateni romani care pescuiau dintr-o barca tip lotca cu ajutorul a doua plase interzise de lege. Cantitatea de peste a fost ridicata si predata spre valorificare unei societati comerciale de profil, uneltele de pescuit au fost confiscate, iar pe numele celor trei persoane au fost intocmite actele premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de nedetinerea licentei/autorizatiei de pescuit comercial si detinerea sau folosirea la pescuit a uneltelor tip prostovol de catre persoane neautorizate.

BMW furat, depistat la granita cu Serbia

La frontiera cuSerbia, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu Severin, jud. Mehedinti, au indisponibilizat, in urma unei actiuni desfasurate pe linia combaterii traficului international de autovehicule furate, un autoturism marca BMW cautat de autoritatile italiene pentru a fi confiscat.

Autoturismul fabricat in anul 2010 era condus de un cetatean roman, S. Daniel, de 32 de ani, si a fost depistat la intrare in localitatea Simian.

La definitivarea cercetarilor, impotriva soferului se vor lua masurile legale ce se impun, iar autovehiculul, in valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost confiscate, urmand a fi inapoiat proprietarului italian.

Alcool fara documente de provenienta

Totodata, politistii de frontiera severineni au confiscat in cadrul unei actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale si a traficului cu produse accizabile 60 de litri de alcool etilic de provenienta sarbeasca.

Alcoolul apartinea unui cetatean roman din Turnu Severin, R. Gabriel, care nu avea documente de provenienta a marfii si era destinat comercializarii pe piata ilegala din judetul Dolj. Barbatului i s-a intocmit lucare penala pentru savarsirea infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator peste limita de 40 de litri de alcool etilic, iar intreaga cantitate de alcool in valoare de 2.500 de lei a fost indisponibilizata in vederea confiscarii.

In fine, la capitolul marfuri contrafacute, politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Giurgiu au descoperit, intr-un microbuz VW Transporter si intr-un autoturism marca Fiat, imbracaminte sport si flacoane cu apa de toaleta, purtand insemnele unor marci cunoscute susceptibile a fi contrafacute.

Bunurile apartin unor cetateni romani, Daniel C., in varsta de 26 ani, respectiv Daniel Z., in varsta de 24 ani, si urmau sa fie introduse ilegal in tara. Bunurile au fost retinute in vederea expertizarii, iar persoanele in cauza sunt cercetate penal pentru punerea in circulatie fara drept de bunuri purtand mentiuni false privind marcile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.