Bani europeni pentru Tetarom

Vicepremierul Liviu Dragnea a semnat, vineri, în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, două contracte de finanţare din fonduri europene, în valoare totală de aproximativ 125 de milioane de lei, pentru dezvoltarea Parcului Industrial Tetarom din judeţul Cluj.

Unul dintre ele este pentru construirea Parcului Industrial Tetarom IV, pe teritoriul comunei Feleacu, şi are ca obiectiv „creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca”.

Proiectul, în valoare totală de 54,9 milioane de lei, beneficiază de fonduri nerambursabile de 34,9 milioane de lei, proveniţi din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar diferenţa reprezintă cofinanţare din bugetul naţional şi al Consiliului Judeţean Cluj.

Cel de-al doilea contract este pentru dezvoltarea Parcului Industrial Tetarom I – Edificare clădiri, extindere şi modernizare infrastructură -, aici urmând a fi create 485 de locuri de muncă. Proiectul are o valoare totală de 69,1 milioane de lei, din care 61,464 este valoare totală eligibilă prin asistenţă financiară nerambursabilă şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean Cluj.

Ambele investiţii vor fi finalizate în 2015.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.