UPDATE 2! Baronul PSD Constantin Nicolescu, revocat de la şefia CJ Argeş

Prefectul de Argeş l-a revocat din funcţie, luni dimineaţă, pe preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care a emis o decizie în acest sens, confirmată de Instanţa Supremă în 11 februarie a.c.. Însă pasul a fost făcut de reprezentantul Guvernului în teritoriu numai după ce Traian Băsescu l-a acuzat public pe  Victor Ponta că se face scut în faţa liderilor PSD care au încălcat legea. Baronul PSD va părăsi postul şi va rămâne pe bară timp de 3 ani, aşa cum prevede legislaţia. Cum el nu va mai putea candida la alegerile locale din 2016, partidul va trebui să-i găsească altă funcţie bănoasă la stat începând din februarie 2017. Este însă greu de crezut acest lucru, deoarece Nicolescu a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani de închisoare cu executare, pentru contractarea şi folosirea frauduloasă de fonduri europene, iar acum aşteaptă sentinţa definitivă, astfel că următorii ani i-ar putea petrece după gratii.

UPDATE 13 martie: Nicolescu şi-a depus demisia la CJ Argeş, invocând motive medicale, şi renunţă la procesul deschis la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Argeş. Decizia sa survine la câteva zile după ce premierul Victor Ponta a anunţat organizarea în data de 25 mai de alegeri parţiale în teritoriu pentru funcţiile rămase libere, simultan cu europarlamentarele. În acest fel îşi încheiue baronul de Argeş lunga carieră în administraţia publică. 

UPDATE 5 martie: Nicolescu a atacat în contencios administrativ ordinul emis de prefectul Cristian Soare. Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată din Argeș, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Argeș pe 5 martie iar data recomandată pentru primul termen este 26 septembrie 2014. Constantin Nicolescu, reprezentat prin avocatul ales, are calitatea de contestator, iar Instituția Prefectului Argeș și prefectul Cristian Soare au calitatea de intimat.

Nicolescu va părăsi astăzi fotoliul de preşedinte al CJ Argeş sau va contesta decizia de revocare semnată de prefect, pentru a mai trage de timp.

În oricare dintre ipostaze însă, el nu va mai putea rămâne mult timp la şefia instituţiei şi va trebui desemnat un interimar până la alegerile anticipate.

Acestea trebuie organizate deoarece legea prevede păstrarea interimatului de către înlocuitor numai dacă până la alegerile la termen mai sunt 6 luni.

Este primul caz de preşedinte de CJ găsit de ANI în conflict de interese şi revocat din funcţie prin decizie a Înaltei curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Inspectorii de integritate au cosntatat că Nicolescu şi-a dat firmelor sale şi ale soţiei 26 de contracte de la Consiliul Judeţean.

Constantin Nicolescu se află la al treilea mandat consecutiv de președinte al CJ Argeș. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.