Blejnar, urmarit penal in dosarul evaziunii de 15 mil euro cu motorina. El are interzis sa paraseasca tara

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la evaziune fiscala si sprijinire a unui grup infractional organizat. “La data de 17 iulie 2012, invinuitului Blejnar Sorin i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La aceeasi data s-a dispus fata de invinuit masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile”, informeaza un comunicat al DNA.

“In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii au retinut ca exista indicii ca in perioada mai 2011 – iulie 2012, invinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infractional organizat care a initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantitati de motorina comercializate pe piata interna sub denumirea unor produse petroliere inferioare”, se mai arata in comunicat.

Blejnar s-a prezentat, marti, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde a fost citat pentru audiere in dosarul in care sunt cercetati fostul sau sef de cabinet Codrut Marta (dat in urmarire internationala prin Interpol si cu mandat de arestare in lipsa emis de Curtea de Apel Bucuresti), fostul sef al Vamilor, Viorel Comanita (urmarit penal, cu interzicere sa paraseasca tara) pentru o evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro.

La iesire din sediul DNA, unde a stat aproximativ o ora si jumatate, Sorin Blejnar s-a limitat sa declare jurnalistilor: “Am prezentat tot ceea ce cunosteam despre situatia in cauza, adica nimic”.

In dosar sunt urmarite penal 15 persoane, dintre care 8 au fost arestate. Printre cei arestati pentru 29 de zile se numara si fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta, Dan Secareanu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.