Câte 3 ani de închisoare pentru fostul preşedinte al CJ Botoşani şi fiul său, fost şef la Drumuri

Constantin Conţac (67 ani), fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani şi al PSD Botoşani, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la 3 ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, el fiind deja dus în arestul Poliţiei, pentru a fi încarcerat. Conţac a fost judecat pentru efectuarea de operaţiuni financiare în situaţii de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii. L-a tras după el în puşcărie şi pe fiu, Liviu Conţac (43 ani), fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, condamnat tot la 3 ani de închisoare, în acelaşi dosar 2824/40/2007. Condamnările vin după  achitări în primă instanţă.

Potrivit procurorilor DNA, Conţac tatăl a făcut afaceri pe bani publici, alături de Conţac fiul – fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri -,  constând în contracte de prestări servicii având ca obiect activităţi de întreţinere a drumurilor şi transport material.

Iniţial, dosarul s-a judecat la Tribunalul Botoşani, dar la cererea procurorilor DNA, procesul a fost strămutat la Tribunalul Braşov care, în 23 martie 2011, a dispus achitarea lui Constantin Conţac şi a fiului acestuia.

Procurorii DNA au făcut însă recurs, iar Curtea de Apel Braşov a dispus condamnarea lui Constantin Conţac la 2 ani de închisoare cu suspendare. Atât condamnatul, cât şi procurorii au făcut apel la instanţa supremă care, miercuri, s-a pronunţat definitiv, condamnându-i pe Conţac tatăl şi Conţac fiul la executarea a câte 3 ani de închisoare.

Liviu Andrici, administratorul firmei Construct Com, a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, în acelaşi dosar.

Fostul preşedinte al CJ Botoşani îşi depusese, luni, candidatura pentru un mandat de senator în Colegiul nr. 3 Botoşani, ca independent.

A scăpat de o cheltuială în campanie, dar a pierdut şi protecţia Parlamentului, prin pronunţarea sentinţei definitive. Miercuri la ora 18.30, poliţiştii botoşăneni au pus în executare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise, în cursul zilei, de Tribunalul Braşov, atât pe numele lui, cât şi pe a fiului său, Liviu Conţac, informează IJP Botoşani.

Întrucât a depăşit vârsta de 60 de ani, Conţac tatăl va executa numai o treime din pedeapsă, însă fiul lui o va executa integral.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.