Cocoș a denunțat dar nu va fi eliberat. Pinalti rămâne și el după gratii

Dorin Cocoș, arestat preventiv din octombrie 2014 în dosarul “Microsoft” și pentru care procurorii DNA au cerut acum comutarea măsurii în arest la domiciliu – evident, după colaborarea acestuia cu anchetatorii – a fost eliberat doar pe hârtie, prin decizia de astăzi a instanţei supreme, deoarece el mai este arestat și în dosarul Bica. Gheorghe Ştefan – Pinalti rămâne și el după gratii,în cazul său judecătorii ÎCCJ prelungind arestul preventiv în dosarul „Microsoft”.

Alături de Dorin Cocoş rămâne arestat şi fiul său Alin Cocoş, plasat după gratii în 31 ianuarie a.c. în dosarul „Microsoft” „la pachet” cu Adriean Videanu. Videanu a fost însă eliberat 6 zile mai târziu, în arest la domiciliu.

Cocoș și Pinalti sunt singurii inculpați din dosarul de corupție privind licențele Microsoft aflați după gratii. Până săptămâna trecută fusese arestată și Elena Udrea, însă judecătorii ÎCCJ au decis ca ea să fie eliberată în arest la domiciliu.

Niciunul dintre cei 9 foști miniștri care au semnat contractele pentru licențele Microsoft nu se află în arest preventiv. De altfel, singurul arestat pentru o perioadă scurtă a fost Gabriel Sandu, care a scăpat însă după ce a denunțat conducerea PDL că ia cerut bani pentru campaniile electorale.

Până acum însă, niciunul dintre capii PDL nu au fost chemați la DNA pentru audieri. Fostul lider al PDL Vasile Blaga, acum copreședintele PNL, respinge orice amestec în dosar.

”Personal nu am nici eu, nici partidul, nici cea mai mică implicare în ceea ce denumiţi afacerea Microsoft; niciunul, de niciun fel. Dacă cineva are întrebări, când va avea, dacă procurorii vor dori lămuriri ca orice cetăţean al acestei ţări, mă voi prezenta fără probleme. Nu m-a întrebat niciun procuror nimic”, a declarat astăzi Blaga.

În dosarul „Microsoft”, 7 foști miniștri – Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău şi Gabriel Sandu – sunt acuzați, printre altele, de luare de mită și spălare de bani.

Alți doi foști miniștri, Daniel Funeriu și Valerian Vreme, sunt acuzați „numai” de abuz în serviciu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.