Contract de 107 mil. lei pentru bariere la calea ferata

CFR SA a semnat un contract de 107,7 milioane lei pentru modernizarea a peste 100 instalatii (bariere) la trecerile la nivel. Lucrarile vor incepe anul viitor, iar banii urmeaza sa vina de la Fondul European de Dezvolatare Regionala (FEDR) (71,12%) si bugetul de stat (28,88%). In prezent este in curs de finalizare documentatia necesara lansarii procedurii de licitatie pentru servicii de supervizare si executie lucrari, informeaza CNCF CFR SA.

“Scopul demararii programului de Modernizare a peste 100 instalatii (bariere) la trecerile la nivel este reducerea numarului de accidente rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferata si imbunatatirea gradului de siguranta la intersectiile drum/cale ferata”, se arata in comunicatul companiei.

Mai putine accidente, dar mai grave

Numarul accidentelor rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferata a scazut in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2011, insa gravitatea acestora a fost mai mare, inregistrandu-se cu 4 victime decedate mai mult, informeaza CFR SA.

Astfel, conform datelor statistice, in primele 6 luni s-au inregistrat 47 de accidente rutiere la trecerile la nivel cu calea ferata, cu 20 mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, insa numarul persoanelor decedate a crescut de la 7, in primele sase luni ale anului 2011, la 11 in aceeasi perioada a acestui an.

Din analizele efectuate a rezultat ca principalele cauze generatoare de producerea accidentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferata sunt nerespectarea indicatoarelor de avertizare sau semnalizare la trecerile la nivel cu calea ferata si neatentia participantilor la trafic. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.