Deputatul Ghervazen Longher, deferit justiţiei pentru că şi-a angajat sora şi fratele la Parlament

Deputatul Ghervazen Longher, reprezentant al minorităţii poloneze, a fost deferit justiţiei de Parchetul General, pentru două fapte de conflict de interese: şi-a angajat sora şi fratele la Camera Deputaţilor. Dosarul va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În rechizitoriul transmis instanţei, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a PÎCCJ arată că Ghervazen, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a făcut o cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru fratele său în cuantum de 19.767 lei.

Totodată, arată anchetatorii, deputatul a făcut o cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaţilor şi apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa în cuantum de 15.800 lei.

Pentru conflict de interese a fost trimis în judecată, tot astăzi, deputatul UDMR Mate András Levente, care şi-a angajat soţia la biroul parlamentar. Trebuie amintit şi că Brânduşa Novac, fost deputat PDL, a fost deferită justiţiei în primăvară.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.