Deputatul Karoly Kerekes, condamnat definitiv. Va rămâne însă în Parlament precum Chiuariu

Deputatul Karoly Kerekes (UDMR) a fost condamnat definitiv, astăzi, de instanţa supremă, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia şi fiul în biroul parlamentar.

El va rămâne însă în Parlament, la fel ca senatorul Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiției în Guvernul Tăriceanu, care nu a demisionat anul trecut în 24 ianuarie după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare în dosarul „Poșta Română”, iar PNL l-a păstrat în partid timp de un an până când l-a exclus.

Karoly Kerekes fusese condamnat în primă instanţă (27 octombrie 2014) de la 2 ani de închisoare cu suspendare, dar Completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să îi reducă pedeapsa la 1 an şi 6 luni.

Ar fi putut primi și 4 ani – pedeapsa maximă pentru care se poate da cu suspendare -, că tot nu l-ar fi deranjat, atât timp cât nu îl scoate nimeni din Parlament.

În perioada 3 octombrie 2006 – 18 mai 2009, deputatul Kerekes Karoly a propus angajarea fiului său la biroul parlamentar propriu, a avizat cele două contracte individuale de muncă încheiate cu acesta şi a încheiat 3 contracte civile de prestări servicii cu soţia sa şi cu fiul său.

Soţia şi fiul lui Kerekes Karoly au realizat, astfel, foloase materiale de 56.663 de lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor, au precizat procurorii Parchetului General. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.