Doi condamnati in dosarul “Trofeul Calitatii”, dati in urmarire

Mihai Cristian Vasile si Diana Gasparovici, ambii condamnati definitiv la 6, respectiv 5 ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”, au fost dati in urmarire nationala de Politie, pentru ca nu au fost gasiti la domiciliu de oamenii legii care venisera cu mandatele de aducere. Cat priveste ceilalti condamnati, doi dintre ei – sotii Popovici (6, respectiv 5 ani) s-au prezentat singuri la Serviciul Independent de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Capitalei, iar o persoana – Irina Jianu (6 ani), a fost gasita la domiciliul din Bacau, de unde a fost ridicata, potrivit IGPR.

Miercuri seara, Politia Capitalei a primit prin fax, de la Tribunalul Bucuresti, 5 mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea pe numele a 5 persoane. Si IPJ Bacau a primit prin fax un alt mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, intrucat Irina Jianu (care initial nu a fost gasita la domiciliul din Bucuresti) are o resedinta si acolo.

Potrivit comunicatului IGPR, la nivelul Politiei Capitalei s-a intocmit un plan de actiune, fiind constituite echipe de politisti pentru fiecare mandat ce trebuia pus in aplicare, acestea desfasurand activitati specifice de cautare, conform prevederilor legale.

Astfel, in ceea ce o priveste pe condamnata la 6 ani de inchisoare in dosarul ‘Trofeul calitatii’, Irina Jianu, politistii IPJ Bacau au procedat de indata la efectuarea de verificari la domiciliul acesteia, precum si la alte adrese la care s-ar fi putut afla, deoarece pe numele ei fusese emis mandatul de executare a pedepsei cu inchisoarea, precizeaza IGPR.

Initial, aceasta nu a fost gasita de autoritati, iar politistii au solicitat darea in urmarire nationala a Irinei Jianu. Ulterior, in urma investigatiilor efectuate, joi dimineata, politistii au depistat-o intr-un imobil din comuna Margineni, judetul Bacau, fiind incarcerata in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Bacau.

Amintim ca Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a condamnat miercuri definitiv, in dosarul “Trofeul calitatii”, pe Adrian Nastase la 2 ani de inchisoare cu executare, pe Bogdan Popovici, Mihai Cristian Vasile (director general al SC Eurografica Srl) si Irina Jianu la 6 ani cu executare si pe Marina Popovici si Diana Gasparovici (fost inspector general de stat adjunct al Inspectoratului de Stat in Constructii), la 5 ani cu executare. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.