Doi incompatibili, menţinuţi în Parlament la 5 luni de la sentinţele definitive ale ÎCCJ

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) cere Parlamentului revocarea din funcţie a senatorului UDMR Akos Mora şi a deputatului PDL Ştefan Bucur, ca urmare a sentinţelor definitive pronunţate încă de acum 5 luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privind starea de incompatibilitate a acestora.

ANI precizează că “au trecut mai bine de 5 luni de la emiterea de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile, perioadă în care nu s-au aplicat sancţiunile disciplinare prevăzute de lege”.

ANI a constatat că senatorul UDMR Akos Mora, fost consilier judeţean de Mureş, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât SC Moragroind SRL, societate în cadrul căreia acesta deţinea funcţia de director şi calitatea de asociat, a încheiat contracte de execuţie a unor lucrări în valoare totală de 15.689.344 de lei cu unităţi aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Mureş şi cu alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.

Deputatul PDL Ştefan Bucur, în calitate de consilier judeţean în cadrul CJ Dolj, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a exercitat, simultan, şi calitatea de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.