Dosarul de şantaj al lui Dan Voiculescu a fost trimis în camera preliminară, potrivit noului Cod de procedură penală

Dosarul în care Dan Voiculescu, fiica acestuia, şeful posturilor Antena, Sorin Alexandrescu, şi fostul preşedinte al ANAF Şerban Pop sunt judecaţi pentru şantajarea – sau complicitatea la săvârşirea acestei infracţiuni – a administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, a fost scos, marţi, de pe rolul instanţei şi trimis unui judecător de cameră preliminară, potrivit noului Cod de procedură penală. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti şi până la următorul termen de judecată pot trece 60 de zile.

Totodată, instanţa i-a pus în vedere procurorului DNA că unitatea de parchet trebuie să transmită instanţei copii certificate ale rechizitoriului din dosar, care ulterior să fie remise celor judecaţi.

Magistratul de cameră preliminară care va primi acest dosar se va ocupa de emiterea citaţiilor, de furnizarea rechizitoriului şi a altor documente din dosar inculpaţilor, de verificarea legalităţii rechizitoriului şi de soluţionarea tuturor excepţiilor ce pot fi invocate de apărătorii inculpaţilor sau de inculpaţi.

Durata maximă în care se poate face acest lucru este de 60 de zile, timp în care judecătorul trebuie să decidă dacă învesteşte instanţa de judecată cu dosarul sau dacă îl restituie unităţii de parchet.

Astfel, „Felix” şi trupa mai ciupesc două luni până la judecarea acestui dosar. Însă pe Dan Voiculescu îl paşte închisoarea mai devreme decât soluţionarea dosarului „Şantajul”.

El a fost condamnat în primă instanţă la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) şi a făcut apel aşteaptând să vadă dacă acesta se va judeca sau dacă va merge direct la recurs. Oricum, anul acesta va fi dată sentinţa definitivă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.