Elena Udrea a fost eliberată

După două luni și jumătate de arest preventiv, Elena Udrea a fost eliberată astăzi din Penitenciarul Târgșor și plasată în arest la domiciliu, decizia magistraților instanței supreme de respingere a solicitării DNA fiind definitivă.

Au fost eliberați, totodată, și plasați în arest la domiciliu atât Rudel Obreja, cât și Tudor Breazu – ultimii rămași în arest preventiv – pentru care DNA ceruse prelungirea cu 30 de zile a măsurii preventive.

Acum două zile, Elena Udrea a fost adusă cu duba de la Penitenciarul Târgșor pentru a depune contestație împotriva prelungirii cu 30 de zile a arestului preventiv. Ea a fost mutată săptămâna trecută din arestul Poliției Capitalei în penitenciar, unde a fost plasată într-o celulă cu 3 femei.

Scenariul eliberării a fost identic cu cel al Alinei Bica: la puțin timp după mutarea în Penitenciarul Târgșor.

Dosarul ”Gala Bute”, în care Udrea fusese arestată preventiv pentru fapte de corupție, a fost trimis în judecată în 21 aprilie de procurorii DNA.

Udrea a fost arestată preventiv prima dată în 11 februarie, într-un dosar în care a fost denunțată de Dinu Pescariu că ar fi luat de la el șpagă 500.000 de euro.

Ea a primit apoi mandate de arestare și în dosarul Gala Bute”, fiind cercetată în 3 dosare de corupție.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.