UPDATE 4! Evaziune de 12 mil. euro la Turnu Severin: 25 de percheziţii la firmele omului de afaceri C-tin Bădescu, 15 audieri la DIICOT, 5 persoane reţinute până în prezent

Poliţiştii de la Crimă Organizată, de la IPJ Mehedinţi şi Gorj şi procurorii DIICOT au descins, joi dimineaţă, la locuinţa omului de afaceri Constantin Bădescu şi la sediile a 24 de firme ce îi aparţin în Drobeta-Turnu Severin şi alte localităţi din MH, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro. O parte dintre societăţi au contracte cu Primăria Drobeta-Tr. Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi. Anchetatorii nu precizează despre ce firme este vorba, dar Bădescu este cel mai bogat om din judeţ şi deţine societăţi de construcţii, de transport local şi regional, restaurante, desfăşurând şi activităţi de distribuţie de produse alimentare şi băuturi. Procurorii au avut 15 mandate de aducere pentru persoanele suspectate de constituire şi aderare a unui grup infracţional organizat, înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri oficiale şi evaziune fiscală. Joi seara au fost reţinuţi de anchetatori 5 inculpaţi, iar Bădescu şi restul urmează să fie audiaţi în cursul nopţii.

UPDATE 21 noiembrie 2013: Bădescu a fost audiat din nou, la sediul DIICOT Mehedinţi, într-un alt caz de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10 milioane de euro. Mai mulţi oameni de afaceri constituiţi în gruparea infracţională din care făcea şi el parte au fost reţinuţi.

UPDATE 29 decembrie: Curtea de Apel Craiova a respins cererea  de prelungire cu încă 29 de zile a măsurii de arest preventiv. Magistraţii Tribunalul Mehedinţi deciseseră şi ei acelaşi lucru, dar procurorii DIICOT au declarat recurs. Însă până acum, timp de 2 luni, Curtea de Apel Craiova a respins mai multe cereri de liberare sub control judiciar ori sub cauţiune a milionarului în euro severinean, încuviinţate de judecătorii magistraţii Tribunalului Mehedinţi.

UPDATE 29 noiembrie: Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit lui Bădescu, prin decizie a judecătorilor Tribunalului Drobeta-Turnu Severin.

UPDATE 3 noiembrie: Bădescu s-a predat la arestul IPJ Mehedinţi, după ce judecătorii au decis arestarea lui preventivă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2012, firmele omului de afaceri Constantin Bădescu ar fi emis facturi fictive şi au încasat ilegal TVA în valoare de 12 milioane de euro.

În urma percheziţiilor din Turnu Severin şi din alte localităţi din Mehedinţi, au fost ridicate, de la Strehaia, 5 persoane, care au fost la audieri la sediul DIICOT Mehedinţi, 3 dintre acestea fiind reţinute.

De asemenea, la audieri au fost aduşi mai mulţi reprezentanţi ai unor firme deţinute de Bădescu,  2 dintre aceştia fiind reţinuţi până în prezent.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente.

Constantin Bădescu are o avere estimată la 10 – 11 milioane de euro şi cea mai mare cifră de afaceri din judeţul Mehedinţi. Anul trecut, el ocupa poziţia 382 în topul oamenilor de afaceri realizat de Revista Forbes.

Presa relata în 2011 că una dintre firmele lui Bădescu, Trans Baco, a câştigat cel puţin 7 licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi şi Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activităţi Nucleare, dar şi cu RAR.

Totodată. multe dintre licitaţiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinţi au fost câştigate de firmele deţinute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta-Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din oraş, are finanţare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.