Fenechiu: Mă voi ocupa şi de drumurile naţionale, dar astăzi sunt la Şova

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anunţat duminică, la ProTV, că în prezent nu are în subordine drumurile naţionale, dar aşteaptă ca acestea să îi revină la minister, pentru a se putea ocupa de ele. CNADNR a fost transferată în ianuarie la Ministerul Marilor Proiecte condus de Dan Şova, dar compania va reveni la Ministerul Transporturilor, însă fără „A”, de la autostrăzi, acestora urmând să le fie dedicată o companie separată, a adăugat ministrul Transporturilor. Operaţiunea este amânată de 4 lunifără explicaţii din partea premierului Victor Ponta, dar Fenechiu spune că nu se grăbeşte, pentru că are alte priorităţi.

“Din ultimele discuţii pe care le-am avut, se va crea o companie dedicată construcţiei de autostrăzi, şi CNADNR va veni în integralitatea ei la Transporturi, dispărând litera A, de la autostrăzi”, a spus ministrul Transporturilor.

„CNDANR este astăzi în portofoliul Departamentului marilor proiecte, condus de dl ministru Şova. Toate drumurile naţionale, europene şi autostrăzile sunt în portofoliul dlui Şova. Drumurile naţionale vor fi portofoliul Ministerul Transporturilor, iar în momentul în care le voi avea în subordine, mă voi ocupa şi de ele”, a asigurat Relu Fenechiu.

El nu a precizat când anume va fi înfiinţată mult anunţata companie de autostrăzi, arătând că “nu este o grabă, am alte priorităţi”.

“În ceea ce mă priveşte, nu este o grabă, am alte priorităţi. În subordinea mea se află Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Transport (POS-T), pe care l-am preluat în încetare de plăţi şi în presuspendare (în octombrie, de la fostul ministru Ovidiu Silaghi, n.r.) şi în mai puţin de 4 luni am reuşit să îndeplinim toate condiţionalităţile impuse de Comisia Europeană pentru ridicarea presuspendării, după cum mi-am asumat punându-mi pe masa mandatul meu, că în luna iunie se va ridica presuspendarea şi vom începe să decontăm banii europeni“, a spus Relu Fenechiu.

Luna trecută, el dădea ca sigură deblocarea fondurilor europene la mijlocul lunii mai.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.