Grajdan, in alt dosar la DNA

Fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), Adrian Balaban Grajdan, devenit “vedeta” televiziunilor de stiri dupa ca a incercat sa-l salveze pe Adrian Nastase in dosarul “Trofeul Calitatii”, s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un alt dosar decat cel in care este anchetat pentru favorizarea infractorului Nastase, in urma retragerii ISC ca parte vatamata din proces.

El a venit insotit de avocatul sau, iar la intrarea in sediul DNA a refuzat sa faca declaratii presei. Potrivit unor surse judiciare, Grajdan ar fi cercetat intr-un dosar separat privind achizitia unui imobil.

Cat priveste primul dosar, in 12 iulie, secretarul general al ISC, Marian Bucur, a fost audiat, la DNA, ca martor, declarand la iesirea din Parchet ca institutia analizeaza posibilitatea angajarii unui executor judecatoresc pentru recuperarea prejudiciului creat in urma organizarii concursului ‘Trofeul Calitatii”.

Tot la DNA a fost chemat atunci si actualul sef al inspectoratului, Petru Cost, pentru a fi confruntat, potrivit unor surse judiciare, cu Marian Bucur, in legatura cu prejudiciul din cauza, informatie confirmata de secretarul general al ISC, care a adaugat ca este vorba doar despre organigrama institutiei.

In 25 mai, DNA informa ca procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala fata de Grajdan, inspector general al ISC la data savarsirii faptelor, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de favorizare a infractorului.

“Imprejurarile in care a fost emisa adresa respectiva catre ICCJ (in cea de a doua zi de la numirea in functie a inspectorului general, in conditiile in care acesta nu preluase oficial atributiile specifice functiei, termenul scurt in care a fost redactata si trimisa la instanta, lipsa avizelor directiilor de specialitate, lipsa unei opinii juridice din partea consilierului juridic caruia ii fusese repartizata cauza, lipsa unei fundamentari a cererii raportat la sentinta prin care inculpatii au fost obligati la despagubiri catre ISC) contureaza ipoteza ca invinuitul Grajdan a emis adresa in scopul obtinerii unei hotarari judecatoresti favorabile inculpatilor si pentru a ingreuna cercetarea judecatoreasca”, sustinea DNA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.