Grove „muta“ in Asia

Sase automacarele tot-teren Grove GMK 7450 si-au dovedit abilitatile participand la constructia unei centrale eoliene in Inner Mongolia, China. Flota automacaralelor Grove a lucrat la ridicarea, asezarea si mentenanta turbinelor eoliene.

Cinci din cele sase automacarale, care au capacitati de 450 tone, apartin companiei de inchirieri chineze CLETC, cu sediul in localitatea Tianjin City, in timp ce a sasea a fost achizitionata de principalul contractor al acestui proiect, Inner-Mongolia Wind Power Con struction Ltd.

GMK 7450 – actor principal

Automacaraua GMK7450, care a fost achizitionata de Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd., este echipata cu un atasament „Mega-Wind-Lift“, care furnizeaza putere aditionala bratului de ridicat si o operare usoara pe timp de vant puternic si care permite, in acelasi timp, macaralei sa opereze cu o contragreutate suplimentara de 40 t. Astfel, contragreutatea totala a macaralei ajunge la 160 t. Aceasta combinatie ofera automacaralei GMK7450 o diagrama de lucru foarte buna si putere aditionala, mai ales cand bratul lucreaza in plan inclinat, asa cum este cazul aplicatiilor cu turbinele eoliene. În plus, fata de atasamentul „Mega-Wind-Lift“, automacaraua GMK7450 a Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd. are in configuratie prelungitor zabrelit de 12 pana la 73 m, care poate ridica sarcini pana la inaltimi de 130 m. „Automacaraua Grove GMK7450 este utilajul perfect pentru acest proiect“, a declarat Wang Hui, Manager la Inner-Mongolia Wind Power Construction Ltd. Aceasta macara a fost aleasa special pentru constructia parcului eolian si a indeplinit toate conditiile de lucru din cadrul santierului. Caracteristicile tehnice ale macaralei s-au potrivit cu necesitatile proiectului si au usurat munca pe parcursul desfasurarii intregii lucrari. „În plus, fata de performantele de ridicare, macaraua Grove GMK7450 incorporeaza o serie de caracteristici deosebite care ne-au salvat timp si bani, mai ales in timpul montarii si al transportului echipamentelor de pe un santier pe altul“, a subliniat Wang Hui.

Automacaralele Grove au fost folosite pentru ridicarea, montarea si mentenanta unor generatoare eoliene de 1.5 MW si au manipulat sarcini la o medie a greutatii de 55 t la o inaltime de aproximativ 65 m. Modelul de automacara tot-teren de la Grove de cea mai mare capacitate este GMK7450, are brat TWIN-LOCK de 60 m si este montata pe sasiu cu sapte axe. Cu o transmisie complet automata si sistem de suspensie independent Megatrack, automacaraua Grove GMK7450 asigura performante optime atat pe teren normal cat si pe teren accidentat si in conditii dificile de lucru. În amplasarea centralelor eoliene, se tine cont de valoarea vantului in zona, de teren, de impactul vizual asupra structurilor din vecinatate si, nu in ultimul rand, de apropierea de reteaua de distributie a curentului. „Toate cele sase automacarale Grove GMK7450 au lucrat foarte bine in conditii dificile, cu temperaturi de pana la –20 grade Celsius si cu vant foarte puternic“, a mai spus Wang Hui.

Gama Grove

Gama de automacarale si macarale mobile Grove dispune de echipamente de ridicat cu sarcini cuprinse intre 35 si 450 t si cu lungimi de brat (cu tot cu prelungitor) de la 44 la 133 m. Grupul Manitowoc detine peste 100 de fabrici de productie si servicii in 27 de tari din America si Europa. Este recunoscuta drept cel mai mare furnizor de echipamente de ridicat pentru industria de constructii din intreaga lume, iar gama sa include macarale senilate cu brat zabrelit, macarale turn, macarale cu brat telescopic si automacarale.

În Romania, distribuitor autorizat al marcilor Potain si Grove, membre ale grupului Manitowoc, este Marcom.

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.