Încă un senator şi un deputat urmăriţi penal

Senatorul Sorin Constantin Lazăr şi deputatul Karoly Kerekes sunt urmăriţi penal, de procurorii Parchetului instanţei supreme, pentru conflict de interese, întrucât fiecare şi-a angajat fiul la biroul parlamentar şi l-a plătit din bani publici.

PICCJ informează, luni, că procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au constatat că Sorin Constantin Lazăr, în calitate de senator, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă în baza căruia fiul său a fost angajat în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar de circumscripţie.

În cazul deputatului Karoly Kerekes, procurorii au reţinut faptul că, în perioada 3 octombrie 2006 – 18 mai 2009, în calitate de deputat, în mod repetat, a propus şi a avizat angajarea în cadrul biroului său parlamentar a fiului său şi a perfectat trei contracte civile de prestări servicii cu soţia sa, pentru activităţi remunerate de Camera Deputaţilor.

“Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul PÎCCJ. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.