Inchisoare cu suspendare pentru 6 politisti de frontiera care si-au insusit tigari de contrabanda

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) i-au condamnat definitiv si irevocabil, la cate 2 ani de inchisoare cu suspendare, pe mai multi politisti de frontiera pentru furt calificat si complicitate la furt calificat. Concret, ei si-au insusit o parte din tigarile de contrabanda pe care le-au depistat in doua TIR-uri, la controlul efectuat in Punctul de Frontiera Bechet. Astfel, la intocmirea actelor de constatare, cei 6 politisti de frontiera  au mentionat doar o parte a produselor.

Potrivit hotararii ICCJ, iata cine sunt inculpatii:

  • cms. sef de politie Nicula Florin Nicusor
  • subcomisar de politie Gheorghita Liviu
  • agent de politie Glavan Ion
  • agent de politie Osiceanu Nicu
  • agent de politie Diaconu Stefan
  • agent de politie Cojocaru Eliodor

Toti sunt din cadrul I.J.P.F. Dolj.

Totodata, aceeasi pedeapsa de 2 ani cu suspendare au primit Stingaciu Sanda, Stingaciu Ionel, Stingaciu Petre Misu si Stingaciu Florea, informeaza, joi, Directia Generala Anticoruptie (DGA) .

Dosarul in baza caruia au fost condamnate persoanele mentionate a fost initiat de ofiterii Serviciul Judetean Anticoruptie (SJA) Dolj. Astfel, in anul 2008, la nivelul serviciului au fost obtinute informatii cu privire la faptul ca, in punctul de frontiera Bechet, in noptile de 14/15 si 15/16 septembrie 2008, au fost depistate doua TIR-uri cu tigari de contrabanda de catre lucratorii IJPF Dolj, iar cu ocazia intocmirii actelor de constatare, a fost mentionata doar o parte a produselor, restul fiind insusita de catre politisti de frontiera si de persoane civile din anturajul acestora.

Urmare a cercetarilor efectuate pe baza ordonantelor de delegare in cauza, cu prilejul unor perchezitii la domiciliul membrilor familiei Stangaciu au fost gasite si ridicate 2.000 cartuse de tigari de provenienta elvetiana si ruseasca, netimbrate, identice cu cele confiscate din cele doua tiruri depistate de catre politistii de frontiera, precizeaza un comunicat al DGA. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.