Inspectia Judiciara s-a autosesizat in privinta anularii celor 7 ani de inchisoare ai lui Dinel Staicu

Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu vineri, dupa decizia Curtii de Apel Bucuresti de a anula executarea condamnarii la 7 ani de inchisoare in cazul lui Dinel Staicu, in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR). Desigur, aportul cel mai mare l-au avut articolele din mass-media.

“In raport de continutul articolelor de presa, Serviciul de inspectie judiciara pentru judecatori urmeaza a efectua verificari prealabile”, precizeaza CSM, intr-un comunicat de presa.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a judecat, miercuri, contestatia in anulare a lui Dinel Nutu facuta impotriva deciziei de condamnare a sa la 7 ani, completul de judecata aratand ca in acest caz nu exista autoritate de lucru judecat, in sensul ca o alta instanta s-a pronuntat deja pe acuzatiile faptice aduse omului de afaceri. Oficiali ai Curtii au explicat ca laCraiova, in recurs, s-a judecat o plangere facuta de un petent nemultumit de o decizie a procurorilor craioveni care il scoteau de sub urmarire penala pe Dinel Staicu. La acel moment, instanta craioveana a respins plangerea acelei persoane, constatand astfel, definitiv, ca Dinel Staicu nu este vinovat de faptele pentru care a fost judecat in dosarul BIR.

In aceste conditii, Curtea a anulat sentinta de condamnare. Decizia CAB este definitiva, astfel incat mandatul de executare a pedepsei a fost anulat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.