Inspectori ANRE, prinşi cu 1.000 de euro mită

Doi inspectori ai ANRE au fost prinşi în flagrant de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în timp ce primeau mită 1.000 de euro de la administratorul unei firme pe care o controlaseră şi îi găsiseră mai multe nereguli. vor fi cercetaţi sub control judiciar. Prezentaţi instanţei Tribunalului Capitalei cu propunerea de arestare preventivă, inculpaţii au fost plasaţi sub control judiciar.

Cei doi inspectori din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) au făcut, în 11 martie, un control la o firmă din Sectorul 3, unde au constatat nereguli pentru care ar fi trebuit să aplice o amendă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei. Numai că şpăgarii i-au cerut administratorului firmei 1.000 de euro ca să nu-l sancţioneze.

Administratorul firmei a anunţat însă oamenii legii, iar vineri a fost organizată o acţiune flagrantă, la care angajaţii ANRE au fost prinşi de poliţiştii bucureşteni în timp ce primeau mita.

Inspectorii, care au atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, au fost reţinuţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Acţiunea de prindere a fost realizată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţi. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.