UPDATE! Mădălin Dumitru a fost lăsat în libertate

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis, astăzi, ca Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei, să fie cercetat în libertate, sub control judiciar, el fiind acuzat de mai multe fapte de corupţie, printre care şi cea de luare de mită. Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore emisă joi de procurorii anticorupţie i-a expirat vineri la ora 14.15, dar judecătrorul a amânat verdictul până astăzi, astfel încât inculpatul a plecat acasă şi a revenit doar la pronunţarea sentinţei. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație.

UPDATE 19 iunie: Curtea de Apel Bucureşti a decis, definitiv, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mădălin Dumitru.

Mădălin Dumitru este acuzat de fals în declarații, efectuare de acte de comerț incompatibile cu funcția, participație improprie la delapidare, în formă continuată, luare de mită, abuz în serviciu și trafic de influență.

Sorin Oprescu a fost întrebat vineri despre situaţia subalternului său – ştiindu-se că Mădălin Dumitru este mâna lui dreaptă, fiind adus chiar de el director în PMB, în 2008 când a devenit primar general.

“De unde dracu să ştiu? Le-am atras atenţia la toţi, de şase ani (..) Ce să comentez? O să îşi spună cuvântul justiţia, fiecare e responsabil de ce face. Asta e treba procurorilor, să se pronunţe. (…) Noi stăm la dispoziţie“, a spus Sorin Oprescu astăzi, la Parlament, unde a participat la aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Curţii de Conturi.

Primarul general al Capitalei a negat că ar avea o relaţia de rudenie, prin alianţă, cu Mădălin Dumitru.

Joi, imediat ce acesta a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Sorin Oprescu l-a suspendat de la şefia Direcţiei Generale de Infrastructură şi Servicii Publice.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.