UPDATE! Mai presus de lege: Andronescu şi Miki Şpagă, salvaţi din dosarul Microsoft

Comisia juridică a Senatului a amânat până după alegeri întocmirea raportului pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu – supranumit de jurnalişti „Miki Şpagă” – în dosarul Microsoft, invocând că mai are nevoie de precizări de la DNA, deşi dosarul trimis de procurori are 13 volume iar acesta a fost motivul pentru care comisia tot amână din 25 septembrie întocmirea documentului. Fără acest raport, plenul Senatului nu se poate întruni pentru a vota dacă încuviinţează sau nu începerea urmăririi penale a celor doi, acuzaţi de luare de mită şi de spălare de bani.

UPDATE: “Cum credeţi că mă uit eu acum la Parlament, când nu avizează anchetarea doamnei Andronescu, când nu avizează anchetare lui Şerban Mihăilescu, în cazul Microsoft, când nu aprobă arestarea lui Diniţă? Când îşi ţin parlamentarii incompatibili în Parlament, deşi există decizie definitivă a Curţii că trebuie să îşi întrerupă mandatul? Îi văd, sunt de un penibil incredibil”, a acuzat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că acesta este şi motivul pentru care nu îl poate vota pe Klaus Iohannis viitor preşedinte, deoarece “era pe scenă la Iaşi cu Varujan Vosganian şi cu Chiuariu lângă el”.

Motivul acestei noi amânări este uluitor: senatorul Ioan Chelaru (PSD) a invocat că mai trebuie să ceară de la DNA date suplimentare despre dosar. Precizăm că DNA a trimis întreg dosarul, cu 13 volume şi cu toate probele pe care le deţine. Tegiversarea este evidentă iar speranţa că după ce Victor Ponta va ajunge Preşedintele României va bloca dosarul este speranţa tuturor penalilor din Parlament.

Senatorii jurişti au comis un precedent, prin  cazul lui Varujan Vosganian.

Senatorii din opoziţie susţin însă că ei s-au opus acestei noi tergiversări:

”Evident, noi ne-am opus. PSD având 6 voturi, noi fiind doar 5, asta este configuraţia comisiei, s-a amânat pentru data de 17-18 noiembrie, înainte de sesiunea care începe după turul doi. În opinia noastră erau date suficiente, dosarul era exact cum DNA ni l-a trimis, trebuia să se dea un vot în comisie, pentru că dosarul oricum ajungea în plenul Senatului”, a declarat Alin Tişe (PDL).

”Noi, cei din opoziţie, practic venim în zadar, având în vedere că prin votul majorităţii nu avem nicio şansă să impunem o decizie. Legal era ca azi să dăm acest vot, să lăsăm organele de anchetă să se pronunţe, şi nu să decidem noi cu privire la amânarea acestui dosar. Este responsabilitatea totală a majorităţii”, a mai spus senatorul PDL.

În Comisia juridică a Senatului se află „pe baricade” un condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare – e drept, cu suspendarea pedepsei: liberalul Tudor Chiuariu, fost şef al acestei comisii, care a muncit din greu să-l salveze pe Varujan Vosganian, acuzat de subminarea economiei naţionale.

Rezultatul: Vosganian a scăpat de urmărirea penală, în timp ce Adriean Videanu, acuzat de aceleaşi fapte, este cercetat penal.

La fel se va întâmpla, cel mai probabil, cu Andronescu şi Miki Şpagă, care vor scăpa, în timp ce ceilalţi 7 foşti miniştri acuzaţi în dosar vor fi duşi în faţa justiţiei.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Liviu Tudor patronul Reporter Virtual – mogulul Rolls Royce, persoana “caritabila” care se da prieten cu Printul Charles dar fura impreuna cu Pinalti – Gheorghe Stefan – este posesorul unor firme de tip off shore situate in paradisul fiscal din Insulele Man. IN dosarul Microsoft aceste firme au jucat rolul de bidon ajutand sa se scurga spaga la primarul din Piatra Neamt dar si la Nicu Dumitru-zis Nicu Niro, un alt apropiat al lui Liviu Tudor – patronul Reporter Virtual – de fapt un hot urias si un impostor.

    Liviu Tudor este un apropiat al lui Adrian Nastase, al lui Marian Vanghelie – impreuna cu care reamintim ca au instrumentat celebra afacere “Economatul”, afacere prin care zeci de milioane de dolari au fost furati din rezerva de stat a statului roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.