Masterplanul General de Transport, pe teava

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a semnat doua proiecte de consultanta pentru elaborarea Masterplanului General de Transport al Romaniei si pentru managementul POS-T, in scopul imbunatatirii capacitatii de absorbtie a fondurilor europene. Valoarea totala a celor doua proiecte este de 16,07 milioane lei, iar finantarea provine din fonduri europene nerambursabile in cadrul Axei 4 de Asistenta Tehnica a Programului Operational Sectorial-Transporturi.

1. Contractul privind serviciile de consultanta pentru elaborarea Master Planului General de Transport, in valoare de 9.514.936 lei, a fost semnat de MTI cu AECOM INGENIERIA SRL, pe o durata de 23 de luni. In acest proiect sunt prevazute urmatoarele activitati  principale:

  • Dezvoltarea Modelului National de Transport si a bazelor de date aferente, in scopul utilizarii acestuia ca instrument de lucru in cadrul MTI.
  • Estimarea cererii de transport si a fluxurilor de trafic de perspectiva, pe moduri de transport, pentru orizonturile de timp 2015, 2020 si 2030, in scopul indentificarii si prioritizarii masurilor de politica de transport si a proiectelor de investitii in transporturi.
  • Estimarea impactului evolutiei socio-economice asupra gradului de mobilitate pentru persoane si marfa si a efectelor implementarii masurilor de politica de transport si a proiectelor de investitii in transporturi pe termen scurt, mediu si lung.
  • Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Sistemului de Transport National pe termen scurt, mediu si lung.
  • Realizarea Evaluarii Strategice de Mediu

2. Contractul privind serviciile de consultanta pentru management de program, in valoare de 6.563.062 lei, a fost semnat de MTI cu Asocierea SC European Funds Invest SRL (lider) – SC AESA – Agriconsulting Europe SRL – Agriconsulting Europe SRL – SC AVENSA CONSULTING SRL. Durata implementarii de 26 de luni.

”Cele doua proiecte sunt temelia unei constructii pe termen lung in cadrul MTI si a Programului Operational Sectorial-Transporturi, venind si in intampinarea discutiilor avute in ultimul timp cu DG REGIO si cu alti parteneri europeni. Am fi avut nevoie de aceste proiecte inca din 2007, dar cu ajutorul lor vom putea suplini nevoile mari de asistenta tehnica si vom putea dezvolta un masterplan general de transport inRomania, asigurand predictibilitate si orientare spre rezultate in politicile MTI. In plus, vom putea construi un program operational viabil si o autoritate de management eficienta si in perspectiva urmatoarei programari financiare a UE. Proiectele semnate azi sunt prin urmare o investitie in viitor pentru acest minister”, a declarat ministrul Alexandru Nazare.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.