Microbuz cu români, făcut praf de un TIR în Italia

Un microbuz cu 9 pasageri români a fost spulberat de un TIRvineri dimineaţa, fiind lovit din spate pe autostrada A23 Udine-Tarvisio, din Italia. Trei persoane – printre care şi şoferul vehiculului de transport persoane – şi-au pierdut viaţa, doi fiind din judeţul Buzău. Proprietarul microbuzului, Ionel Popa, se afla în vehicul şi este rănit foarte grav. El nu deţine licenţă de transport, dar efectua ilegal curse cu mai multe microbuze pe care le cumpărase.

Şoferul microbuzului care făcea curse în străinătate se numeşte Cristian Baciu, avea 40 de ani şi este din Poşta Câlnău, potrivit primarului localităţii, Sorin Munteanu.

Celelalte două victime sunt o femeie din Pârscov, soţia proprietarului microbuzului, şi o tânără de 19 ani din Deva.

Pe numele lui Ionel Popa, proprietarul vehiculului implicat în accident, nu este înregistrată nicio firmă de transport pasageri, iar de la ARR nu a fost eliberată pe numele său vreo licenţă de transport rutier de persoane.

Potrivit vecinilor şi funcţionarilor din Primăria Pârscov, bărbatul a lucrat în Italia pe perioade scurte de timp, iar acum făcea transport internaţional de persoane cu mai multe autovehicule pe care le cumpărase. De altfel, microbuzul implicat în accident a fost cumpărat cu o săptămână în urmă, din Ungaria, şi a plecat joi din România spre Italia.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), “Poliţia din Trieste a comunicat că astăzi, 21 septembrie 2012, la ora locală 06.20, pe autostrada A23 Udine-Tarvisio, a avut loc un grav accident rutier în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu 9 cetăţeni români la bord. Microbuzul se deplasa dinspre Austria către Italia şi a fost lovit violent, din spate, de un TIR. Accidentul este cercetat de procuratura şi poliţia italiană locală”, se arăta într-un comunicat al instituţiei.

Consulatul General al României la Trieste menţine un contact permanent cu autorităţile italiene competente şi cu cetăţenii români implicaţi în accident, pentru a le oferi asistenţa consulară necesară.

MAE a pus la dispoziţia familiilor din ţară o linie Tel-Verde, la numărul (004) 0800.800.407, în intervalul orar 10.00 – 18.00. Totodată, în afara orelor de program, Departamentul Consular poate fi apelat la telefonul mobil +40730.717.970.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.