Ministrul Justitiei, membrilor CSM: Fiti rezervati!

Titus Corlatean, ministrul Justitiei, le-a cerut, marti, membrilor Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) sa adopte “o pozitie ponderata, de rezerva” in cazul Nastase, reprosandu-le ca “nu am vazut pana acum CSM-ul sa se exprime public atunci cand s-a recurs la justitia televizata, atunci cand deja s-au pus sentinte referitor la vinovatia sau nevinovatia unor persoane”. El s-a dat ca exemplu, spunandu-le ca “in calitate de ministru al Justitiei am avut o atitudine rezervata si nu am comentat in spatiul public chestiuni legate de acest caz”.

“Am propus o abordare pe care o consider corecta – o dezbatere onesta intre membrii CSM care au un rol important cu privire la calitatea si corectitudinea actului de justitie. (…) Este nevoie ca Justitia sa functioneze corect, impartial, imi mentin apelul public la rezerva din partea celor care au o atitudine intr-o parte sau in alta, este important ca institutiile statului sa fie lasate sa-si faca treaba si sa respecte legea si procedurile”, a declarat Titus Corlatean.

Ministrul Justitiei a facut apel la atitudine rezervata si din partea “mediului politic”. “Eu cred ca ceea ce este important pentru un stat de drept este ca toti cei care au intervenit din mediul politic sa manifeste o atitudine de rezerva, de abtinere din comentarii, pentru ca legea este lege, iar procedurile sunt proceduri’, a conchis el.

Kovesi: Autoritatea judecatoreasca este prejudiciata in cazul Nastase

Membrii CSM s-au reunit mari, in plen, pentru a decide modul in care vor actiona in cazul lui Adrian Nastase, dupa ce procurorul general al Romaniei, Laura Codruţa Kovesi, le-a cerut sa-si exprime o pozitie prin care sa garanteze independenta justitiei referitor la declaratiile in cazul dosarului in care fostul premier PSD a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare.

Kovesi a aratat si ca atat declaratiile politice, inclusiv ale ministrului Justitiei, Titus Corlatean, cat si reactiile avocatilor lui Nastase “prejudiciaza autoritatea judecatoreasca”.

Amintim ca Titus Corlatean a declarat, imediat dupa ce a ajuns ministu al Justitiei, ca, in cazul in care Nastase va fi achitat in dosarul “Trofeul Calitatii”, “procurorul trebuie arestat”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.