Opt TIR-uri confiscate pe A2 şi DN3

Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor din Poliţia Capitalei au sigilat 8 autotrenuri din cele peste 40 verificate pe Autostrada A2 şi pe DN3, în noaptea de miercuri spre joi. TIR-urile intrate în vizorul autorităţilor aduceau marfă din China, iar persoanele care transportau bunurile şi cele care le comercializau sunt suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani. Mărfurile confiscate sunt în valoare de aproximativ 300.000 de euro, iar prejudiciul estimat este de 19 milioane de lei.

Controlul Serviciului de Investigare a Fraudelor s-a făcut sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, fiind desfăşurat împreună cu inspectorii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Garda Financiară.

Potrivit Poliţiei Capitalei, au fost vizate autotrenurile care transportă mărfuri din China. “Mărfurile fac obiectul unor dosare de spălare de bani şi evaziune fiscală, fiind implicate în acest circuit 15 firme din Bucureşti şi judeţele limitrofe. Sunt folosite firme-tampon înfiinţate prin intermediul unor persoane aduse în ţară în acest scop, care, după derularea respectivei operaţiuni comerciale, părăseau teritoriul României. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la 19 milioane de lei. În prezent se fac mai multe verificări la firme care comercializează mărfurile către consumatorii finali din Bucureşti şi în judeţele limitrofe”, a declarat Cosmin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Printre mărfurile indisponibilizate, în valoare de aproximativ 300.000 de euro, sunt ţesături, mobilă, conserve, jucării, articole casnice şi o cisternă cu motorină. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.