Patronul Atlassib părăseşte penitenciarul

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost eliberat din penitenciar, luni, după ce Tribunalul Alba a respins recursul procurorilor împotriva sentinţei Judecătoriei Aiud, care dispusese eliberarea condiţionată a condamnatului. Hotărârea Tribunalului Alba este definitivă şi executorie. Prin urmare, Ilie Carabulea a părăsit locul de detenţie şi îşi va continua pedeapsa în libertate.

Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat în aprilie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 1 an şi 6 luni pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar de atunci îşi ispăşeşte pedeapsa la Penitenciarul din Aiud.

Întrucât are peste 60 de ani, legea îi permite să execute numai o treime din pedeapsă. În plus, I s-au scăzut câteva zile pentru că a muncit în penitenciar.

În septembrie, o comisie de specialitate a penitenciarului a stabilit că Ilie Carabulea a avut pe perioada detenţiei o bună purtare, nu a avut abateri disciplinare şi a muncit în penitenciar, la Bibliotecă, fiindu-i scăzute astfel zile din pedeapsă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.