Pe unde mai ascund contrabandistii tigarile

Imaginatia contrabandistilor de tigari este fara limita, insa si politistii de frontiera s-au experimentat in tot felul de ascunzisuri. In ciuda faptului ca zilnic sunt gasite pachete inghesuite in portiere, plafoane, banchete, roti de rezerva sau alte locuri din masina, traficantii tot incearca sa treaca granita, riscand dosar penal. Cand cantitatea este foarte mare, se confisca autovehicului (chiar si autocar) cu tigari cu tot.

Politistii de frontiera din cadrul PTF Galati-rutier, impreuna cu lucratorii vamali, au descoperit ascunse si nedeclarate, in roata de rezerva a autoturismului condus de un barbat in varsta de 22 ani, 5.400 de tigarete marca Pall Mall, cu timbru de acciza R. Moldova. Lucratorii vamali au confiscate “marfa” si au amendat cu 5.000 de lei faptuitorul.

La PTF Stanca, jud. Botosani, politistii au intocmit dosar penal pentru contrabanda, pe numele unui cetatean roman, care a incercat sa introduca in tara, prin sustragere de la controlul vamal, 4.000 tigarete marca L&M de provenienta Duty Free, in valoare de 1.800 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Tot la frontiera cu Republica Moldova, politistii de la PTF Sculeni au descoperit, la controlul amanuntit al unui autocar condus de un cetatean R. Moldova, 30.260 de tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova,  nedeclarate si ascunse in locasuri special amenajate.

Politistii de frontiera au confiscat si tigarile, si autocarul, l-au amendat pe sofer cu 10.000 lei si au luat masurile legale pentru anularea vizei emise pe numele lui.

La PTF Giurgiu s-a gasit intr-un autocar marca Mercedes, care incerca sa intre in tara, u organizat si desfasurat, pe sensul de intrare in tara, 195 de flacoane cu apa de toaleta susceptibile a fi contrafacute, pe care un cetatean roman intentiona sa le introduca ilegal in tara. Intreaga cantitate de bunuri a fost retinuta in vederea expertizarii, iar persoana in cauza este cercetata penal pentru punerea in circulatie fara drept de bunuri purtand mentiuni false privind marcile.

Lucratorii vamali au mai depistat si confiscat 3 drujbe “de marca”, la Romanesti, care purtau insemnele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafacute, pe care un cetatean roman intentiona sa le comercializeze pe raza judetului. Pe numele barbatului s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

O echipa mixta formata din politisti de frontiera din cadrul Garzii de Coasta si lucratori vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China pentru o societate cu sediul in municipiul Bucuresti, in urma caruia a constatat ca era incarcat cu marfuri diverse, printre care si 49 de colete care au fost declarate eronat autoritatilor vamale.

Bunurile, constand in 9.800 mp de plasa din fibra de sticla, in valoare aproximativa de 130.000 lei, au fost retinute de lucratorii vamali si lasate in custodia comisionarului vamal, iar pe numele administratorului societatii comerciale, un cetatean roman domiciliat in Bucuresti, a fost intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamala. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.