UPDATE! Percheziţii la CJ Cluj şi acasă la Uioreanu

Procurorii DNA Cluj au efectuat în această dimineaţă percheziţii la Consiliul Judeţean, la domiciliul preşedintelui CJ, Horea Uioreanu, şi la mai multe adrese din judeţul Cluj, într-un dosar de corupţie. Uioreanu a fost adus de acasă la serviciu cu maşina DNA, însoţit de anchetatorii, care i-au percheziţionat casa.

UPDATE ora 22.00: Uioreanu şi omul de afaceri Vasile Pogăcean au fost reţinuţi de DNA pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi mâine instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Întrebat de jurnalişti ce se întâmplă, Uioreanu a spus că este “o chestie de rutină” şi că merge „la birou”. De acolo el va fi dus la sediul DNA Cluj, pentru a fi audiat. Anchetatorii au ridicat de la casa preşedintelui CJ Cluj mai multe documente, în cutii şi genţi.

Potrivit unor surse judiciare, Horea Uioreanu ar fi dat contracte pe bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, de la care şi-a luat partea.

DNA precizează, într-un comunicat de presă, că „procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale”.

“În cursul zilei de 28 mai 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate şi informativ din partea Serviciului Român de Informaţii. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

În această cauză sunt vizate fapte de dare şi luare de mită.

De asemenea, anchetatorii vor ridica mai multe documente de la CJ Cluj, iar mai multe persoane vor da declaraţii în această cauză.

Birourile preşedintelui CJ Cluj, ale altor directori din instituţie dar şi al arhitectului-şef au fost sigilate.

Horea Uioreanu este unul dintre liderii de bază ai PNL.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.